BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,54
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da ikinci bir kendini yakma eylemi

Tunus'taki gösterileri kendini yakarak ölen seyyar satıcı bir gencin protestosu tetiklemişti. Arap dünyasında benzer gösteriler son birkaç gündür tekrarlanıyor.

Abone ol

Mısırlı güvenlik yetkilileri iki gün içerisinde ikinci bir kişinin Kahire'de başbakanlık makamı önünde kendisini ateşe vererek eylemde bulunduğunu söylüyor.

Her iki olayın da Tunus'ta Cumhurbaşkanı Bin Ali'yi deviren sokak gösterilerini tetikleyen eylemi örnek aldığı düşünülüyor.

Yetkililer, kendisini yakmaya çalışan adamın üzerindeki alevlerin derhal söndürüldüğünü ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Pazartesi günü de bir Mısırlı, işsizlik ve kötü yaşam koşullarını protesto etmek amacıyla kendisini ateşe vermiş; fakat çevredekilerin müdahalesi ardından kurtarılmıştı.

Mısır'ın yanısıra Cezayir ve Moritanya'da da son birkaç gündür benzer yakma eylemleri düzenlendi.

Tunus'ta cumhurbaşkanının ülkeden kaçmasına yol açan ayaklanma, üniversite mezunu 26 yaşında bir seyyar satıcının kendisini yakarak ölmesiyle başlamıştı.

Dün Cezayir'de işsiz bir adam protesto amacıyla kendisini yakmıştı.

Moritanya'da da yönetimi protesto etmek amacıyla bir kişinin kendisini ateşe verdikten sonra hastaneye kaldırıldığı bildirildi.