BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti o haberi yalanladı

AK Parti İstanbul Milletvekilleri, 'AK Parti'li vekillerden Topbaş'a gezi sitemi' başlıklı haberi yalanladı.

Abone ol

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya, AK Parti İstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Hakan Şükür, Ünal Kacır, Ahmet Baha Öğütken, Mehmet Muş, Osman Aşkın Bak, Şirin Ünal, Bilal Macit, Sevim Savaşer, Tülay Kaynarca, Ahmet Ertürk, Osman Poyraz, Mehmet Domaç, İsmet Uçma, Abdulkadir Aksu, Oktay Saral, Gürsoy Erol, Nurettin Nebati ve Mustafa Ataş imza koydu.

Açıklamada, bugün bazı basın organlarında yer alan ‘AK Partili vekillerden Topbaş'a Gezi sitemi’ başlıklı haberin içerik itibariyle gerçekleri yansıtmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Haberde; bir grup AK Parti İstanbul Milletvekili olarak sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Gezi olayları hakkında yaptığımız istişare toplantımızın içeriği ile ilgili gerçek olmayan ve tamamen hayal mahsulü ifadeler yer almaktadır.

Söz konusu toplantıda milletvekilleri olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’la aramızda sitem ya da saygı sınırları dışı olarak değerlendirilebilecek hiç bir diyalog geçmemiştir. Toplantıda sadece gezi parkı ve etrafına yapılacak projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler alınmış, bu tür olası olaylara karşı nasıl bir tavır alınabileceği üzerinde fikir teatilerinde bulunulmuştur.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi bu tip taraflı ve güdümlü haberler sayın büyükşehir belediye başkanımızı karalama ve itibarsızlaştırma amacına yöneliktir. Milletvekilleri olarak bizim üzerimizden bu tür asılsız haberlerle hedeflenmek istenen amaca ulaşılamayacağının da bilinmesini isteriz."