BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.437,85
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan TRT payı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarında TRT ve kayıp kaçak oranı katkı paylarının kaldırılmasına ilişkin olara...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarında TRT ve kayıp kaçak oranı katkı paylarının kaldırılmasına ilişkin olarak, “Yaklaşık 450-500 milyon TL civarında yıllık TRT’ye ayrılan bu payın herhangi bir ödenekten ikamesi yapılmadan böyle bir milli kanalımızın, böyle bir kaynağının kesilmesini doğru bulmam. TRT’nin bu fonu tedarik etmesiyle beraber ancak bunu o zaman kaldırabiliriz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Taner Yıldız, kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yıldız, elektrik faturalarında TRT ve kayıp kaçak oranı katkı paylarının kaldırılmasına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. “TRT payı bizim seçim beyannamemizde yer alan ve kaldırılmasını düşündüğümüz bir pay” diyen Bakan Yıldız, “Toplam aylık yüzde 3.5 ile başladığımız paydır. İki kademede bunu kaldıracağımızı söylemiştik. Yalnız yerine genel bütçeden olmamak kaydıyla başka bir fonun bulunması şartıyla biz kendi faturalarımızdaki TRT payını kaldırabiliriz. Bunu önceden de söyledik. Yaklaşık 450-500 milyon TL civarında yıllık TRT’ye ayrılan bu payın herhangi bir ödenekten ikamesi yapılmadan böyle bir milli kanalımızın böyle bir kaynağının kesilmesini doğru bulmam. TRT’nin bu fonu tedarik etmesiyle beraber ancak bunu o zaman kaldırabiliriz” diye konuştu.
Bakan Yıldız ayrıca enerji verimliliğine ve tasarrufa önem verdiklerini söyleyerek, “2 milyon aileye kömür dağıtıyoruz. ‘Neden kömür dağıtıyorsunuz’ diyorlar. Kozalak mı dağıtacağız? Kömür bizim çıkardığımız ve destek verdiğimiz bir alan. Eğer çevreye uygun olmayan kömür varsa, valilikler geri iade hakkına sahip” dedi.