BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.476,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ak Parti milletvekili İdris Bal istifa etti

Kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, istifa ettiğini böyle duyurdu.

Abone ol

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, ''Beni istemeyen teşkilatı ben de istemiyorum. AK Parti Teşkilatı'ndan istifa ediyorum'' diyerek istifasını açıkladı. Bal, son dönemde yaptığı açıklamalarla partisiyle hemen her konuda ters düştü. 

İdris Bal, milletvekilliğinin ilk dönemlerinde, önemli konularda partisiyle aynı yönde açıklamalarda bulunuyordu. Uludere olayının ardından yaptığı açıklamalarda, Uludere'de ölenlerin "kaçakçılar olduklarına" vurgu yapmıştı. Bal, türban takanların yıllarca mağdur olduklarına da dikkat çekmiş, "onlar bile dağa çıkmıyorsa, terör örgütünün dağda ne işi var" mesajı vermişti. 


“İSTENMEDİĞİM YERDE DURMAM”

Bir süre önce, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, "İstenmediğim yerde durmam" diyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bugün karayolu ile Kütahya’ya gelen Milletvekili Bal, şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıktaki Oteller mevkiinde karşılandı. Oluşturulan konvoyla şehir merkezine gelen Bal, Eski Otogar bölgesinden destekçi gurubu ile birlikte yürüyerek Zafer Meydanı’na ulaştı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili İdris Bal, “Ben omurgalı ve dik duran birisiyim. İstenmediğim yerde durmam. Bana her türlü iftirayı attılar, ‘Köstebek’ dediler. Televizyonlarda açıklama yapmamam için her türlü engeli koydular. Her türlü haksızlığa uğradım. Partimden istifa ediyorum” dedi.



TWİTTER'DAN DUYURMUŞTU

İdris Bal dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın saat 12.00'de Kütahya meydanda hemşerilerimiz ile buluşacağız.Önemli açıklamalarda bulunacağım. Arkadaşlarımızı, sevenlerimizi bekleriz" demişti. Memleketi Kütahya'da bin araçlık konvoyla karşılanan İdris Bal, istifa haberini hemşehrilerine hitap ederek verdi.

Daha sonra konvoyla birlikte kent merkezine gelen İdris Bal, Zafer Meydanı'nda 3 bini aşkın kişiye hitaben konuşma yapmaya başladı. 

ekran-alintisi.20131130135802.png