BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  SEÇİM

AK Parti milletvekili adayları liste savaşı

AK Parti milletvekili adayları arasında liste savaşı kızıştı. En büyük yarış ise AK Parti İzmir Milletvekili adayları arasında yaşanıyor.

Abone ol

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri milletvekili adayları listesi için geri sayım başladı.

Partiler milletvekili aday listelerini 7 Nisan Salı gününe kadar Yüksek Seçim Kurulu'na vermek zorunda. Partiler ise aday listelerini oluşturmak için fazla mesai yapıyor. En yoğun çalışma ise kuşkusuz AK Parti'de. 

AK Parti 7 Haziran'da aday göstereceği 550 isim için geceli gündüzlü çalışıyor. AK Parti'de liste savaşlarının en çok yaşandığı il ise CHP'nin kalesi İzmir.

Milliyet Ege yazarı Onur Çakır'ın bugünkü yazısına göre AK Parti İzmir Milletvekili Adayları listesi için partililer resmen savaş veriyor. 

AK Parti'den üst düzey isimlerle görüştüğünü bugünkü köşesinden aktaran Onur Çakır şunları yazdı:

İzmir milletvekilleri arasındaki gizli rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Ortak hareket eden milletvekillerinin, hazırladıkları listeler için yoğun bir savaş verdiğini öğrendim. Gözler aday listesine son şeklini verecek olan Başbakan Davutoğlu'nda... Kulislerde farklı bilgiler dolaşıyor.

"AK Parti İzmir'de bakan aday göstermeyecek!" yorumları sıklıkla dile getiriliyor.

1. bölge 1. sıra için Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 2. bölge 1. sıra için ise Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turan'm ismi dile getiriliyor. Konuştuğum AK Partililer, "İzmir'de illa bakan aday olacak diye bir şey yok. Hotar ve Turan potansiyel bakan adayı. Yeni hükümette görev alabilirler. Popüler isimler yerine sokağı bilen, halkın nabzını iyi tutan kişiler daha iyi iş yapar" görüşünü savunuyor.

LÜTFİ ELVAN VE MEHMET ŞİMŞEK SÜRPRİZİ

Dediğim gibi kulisler hareketli.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir önerisini nazik bir şekilde geri çevirmiş. Güllüce'nin İzmir'den adaylığı şuan için söz konusu değilmiş. Ancak belli bir grup özellikle Elvan'ın İzmir'e gelmesi için yoğun kulis çalışmasının sürdüğünün bilgisini aldım.

"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İzmir'den aday gösterilirse şaşırmayın" deniyor! 

AK Partili milletvekilleri arasındaki soğuk savuş son virajda artık daha belirgin bir hal almış! Mevcut milletvekilleri Aydın Şengül, Hamza Dağ ve Rıfat Sait bir grup; İlknur Denizli, Mehmet Tekelioğlu ayrı bir grup... Ali Aşlık ve Nesrin Ulema ise bu süreçte ortadan gitmeyi tercih ediyor.

BİNALİ YILDIRIM KOZU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, seçim sürecinde kentte aktif görev alacağı aktarıldı. Yıldırım, sahada "Ben milletvekili olmasam da İzmir için söz verdiğimiz projeleri arkadaşlarım hayata geçirecek. Ben de takipçisi olacağım" diyecek.
AK Parti, CHP'nin Kılıçdaroğlu çıkışma karşı Yıldırım kozunu öne sürecek gibi gözüküyor.