BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  SEÇİM

AK Parti milletvekili adayları 1 Numara kim olacak?

2015 Genel Seçimleri AK Parti İzmir aday adayları. AK Parti İzmir milletvekili adayları kim olacak?

Abone ol

2015 genel seçimleri yaklaşıyor. Siyaset kulislerinin ana gündem maddesi ise milletvekili aday adayları.

7 Haziran'daki genel seçimlerinde en çok merak edilen illerin başında İzmir geliyor. CHP'nin kalesi durumundaki İzmir, AK Parti için de iddialı illerin başında.

Peki İzmir'de AK Parti milletvekili adayları kim olacak? İzmir miletvekili adaylarını bugünkü köşesinden yazan Habertürk gazetesi yazarı Abdi Karagözoğlu, AK Parti'nin İzmir'de "1 Numarası" kim? diye sordu ve şunları yazdı:

"Eski bakanlardan Binali Yıldırım 3 dönem kuralına takıldı, Ertuğrul Günay da partiden ayrıldı. Dolayısıyla AK Parti'de gözler 'liste ağabeyi' olacak '1 Numara' beklentisine çevrildi.

GÜL İZMİR'DEN Mİ ADAY OLACAK?

Daha önce aktarmıştım, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisinin de istemesi halinde bu kez Kayseri yerine İzmir'den aday gösterilebilir. Yine AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'nun da İzmir'e yakın olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyor. Ayrıca, iş dünyasınca çok tanınmış, seçimde partiye güç verecek İzmirli adayların da listenin ilk sıralarında olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

DAVUTOĞLU BAŞKANLARI TOPLUYOR

Öte yandan aday belirleme sürecine katkı vermeleri için AK Partili tüm belediye başkanları Ankara'ya davet edildi. Başbakan Davutoğlu imzasıyla 19 Şubat Perşembe günü Genel Merkez'de olmaları istenen başkanlar, seçim kampanyası hakkında da bilgilendirilecek.