BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti MHP görüşmesinde flaş gelişme

Koalisyon görüşmelerinde ikinci tur başladı. AK Parti-MHP görüşmesi TBMM'de saat 13.00'de başlayan görüşme sona erdi. AK Parti-MHP koalisyon görüşmesinin detayları haberimizde.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 13.00'de başlayan koalisyon görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

Görüşme MHP Genel Merkezi yerine Bahçeli'nin TBMM'deki makam odasında yapıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

SAAT ÖNE ALINDI

AK Parti ile MHP arasında yapılan görüşmenin saati de son dakika gelişmesiyle değiştirildi. Daha önce saat 14.00'de başlayacağı duyurulan görüşme, saat 13.00'a alındı. 

davutoglu-bahceli-gorusmesi-basladi.jpg


Saatin ve yerin değişmesinin nedeninin TBMM Genel Kurulu’nda 15.00’te gerçekleştirilecek olan RTÜK seçimleri olduğu belirtildi.

HEYETLER BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na MHP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde eşlik edecek isimler belli oldu.

Görüşmede Davutoğlu'na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve AK Parti Milletvekili Ertan Aydın'ın eşlik edeceği bildirildi.

MHP'nin koalisyon heyetinde ise, İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, İzmir Milletvekili Oktay Vural, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrukulu ve  Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı yer alacak.

HEYETTE SÜRPRİZ İSİM

AK Parti ile CHP arasında dün gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerine sürpriz bir isim katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isimlerden AK Parti Ankara milletvekili Mücahit Arslan dünkü heyette yer aldı. Arslan, uzun yıllar Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştı.

AK Parti'nin bugünkü MHP görüşmesine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, eski başdanışmanı AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın katılacak.

MHP - AK PARTİ KOALİSYON GÖRÜŞMESİNİ KİLİTLEYEBİLECEK KONU (Okumak için tıklayın)
mhp-ve-ak-parti-koalisyonu-olur-mu-kritik-konu.jpg