BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Ak Parti laikliği sevdi

Erdoğan'ın yanı sıra bakanlar da sürekli olarak 'laiklik' demeci veriyor.

Abone ol

Devlet Bakanı Ali Babacan, Türk-İngiliz Ticaret Odası'nın Geleneksel Balosu'nda, gazetecilerin Danıştay'a yönelik saldırılara ilişkin soruları üzerine, Türk halkının huzur ve barış ortamının bozulmasına izin vermeyeceğini söyledi. Babacan, "Türkiye, demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir" dedi. Marmaris'te tekstil sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantıda, saldırıyla ilgili değerlendirmeler yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, "Türkiye'nin hedefinin Büyük Atatürk'ün gösterdiği hedef olduğunu" ifade etti.
Babacan, saldırının arkasında kimlerin olduğuna, nasıl ve niye yapıldığına dair araştırmaların sürdüğünü hatırlattı. Babacan, "Türkiye'nin bugünkü konumuyla geçmişini hiçbir zaman karıştırmamak, karşılaştırmamak lazım. Türkiye birliğin ve dayanışmanın önemine daha fazla varmış durumda. İstikrarın önemini anlamış durumda. Bu dayanışmanın bozulmaması için hem hükümetimiz büyük gayret gösterecek, hem de milletimiz huzur ve barış ortamının bozulmasına izin vermeyecek" dedi. Böyle dönemlerde birlik içinde hareket gerektiğini vurgulayan Babacan, "Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir" diye konuştu.


'Hedefe kilitlenelim'
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, ekonomik ve siyasi istikrarın sürekliliğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Huzura sıkılmış kurşunlara karşı hepimizin birlik olması lazım" dedi. Unakıtan, seminerde, Atatürk'ün Türkiye'ye hedef olarak ileri ve gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmayı gösterdiğini hatırlatarak, ülke olarak bu hedefe kilitlenilmesi gerektiğini belirtti. Unakıtan, şunları söyledi: "O hedefe ilerlerken bu adımları önleyecek hiçbir şeye millet olarak taviz vermeyelim. İktidar kim olursa olsun Türkiye bir tane. O halde Türk milleti olarak bir noktaya kilitleneceğiz, o da büyük Atatürk'ün gösterdiği hedef." Maliye Bakanı Unakıtan, AB ile müzakere sürecinin hız kazanması, Türkiye'nin kalkınmasının sürekliliğinin sağlanması için birinci şartın millet olarak el ele vermek ve huzuru bozdurmamak olduğunu kaydetti.

Radikal