BIST 10.187
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,85
HABER /  GÜNCEL

AK Parti Kürtçe Mevlit okuttu

AKP Diyarbakır il teşkilatı tarafından akşam iftar yemeği verildi. İftar yemeğinden önce ise Kürtçe Mevlit okutuldu.

Abone ol

Hükümetin demokratik açılımına destek için Diyarbakır'a gelen AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun da aralarında bulunduğu yazar ve aydınlardan oluşan bir guruba, AKP Diyarbakır il teşkilatı tarafından akşam iftar yemeği verildi. İftar yemeğinden önce ise Kürtçe Mevlit okutuldu.

Sur Düğün Salonu'nda verilen iftar yemeğine, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi papazı Yusuf Akbulut, Hürriyet Gazetesi yazarı Fatma Aksu, Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Zaman Gazetesi yazarı Ali Akkuş, ve çok sayıda parti yöneticisiyle vatandaş katıldı. Kardeşlik ve demokrasi projesi kapsamında yapılan gezinin, Kadir gecesine denk gelmesi nedeniyle iftar öncesinde Kürtçe mevlit okutuldu.

VATANDAŞA TABİLDOT, PTOROKOLE SERVİS

İftar yemeği için çok sayıda kişinin Sur Düğün Salonu'na geldiği görüldü. İftar vakti yaklaşmadan önce vatandaşlar ellerinde tabldot tabaklarla yemek kuyruğuna girdi. Vatandaşlar, yemek almak için uzun süre kuyrukta beklerken, misafirler ve partililerin özel masalarda servis tabaklarında yemek yedi. Okutulan mevlit ve yenilen iftar yemeğinden sonra din görevlisi Mehmet Acar, Kadir Gecesi münasebetiyle vatandaşlara, günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Heyet ve salondakiler son olarak dua ederek salondan ayrıldı.