BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  GÜNCEL

Kız yurdundaki tecavüze dava

Sakarya'daki tecavüzle ilgili davanın bugün görülen duruşmasında taraflar suçlamaları kabul etmedi.

Abone ol

Sakarya'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Murat Soğancıoğlu Kız Yurdu'nda kalmakta olan biri 15 diğeri 17 yaşında 2 kıza 10 TL karşılığında uygunsuz film izlettirilip semt bakkalı ve toptancı tarafından tecavüz edilmeleriyle ilgili davaya Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Kızlara toptancının deposunda tecavüz ettikleri öne sürülen ve 30 yıla varan hapis cezası istemi ile tutuklu yargılanan semt bakkalı Sabri A. ile toptancı Yaşar M. suçlamaları kabul etmedi.

Olay 2008 yılının Şubat ayında Hızırtepe Mahallesi'nde bulunan Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda ortaya çıktı. Burada kalan 15 yaşındaki Ç.B. ile 17 yaşındaki N.Ş.'ye yurdun yanında bakkal dükkanı bulunan 52 yaşındaki Sabri A. ile toptancı 43 yaşındaki Yaşar M. iddialara göre çesitli tarihlerde depoda uygunsuz film izlettirip tecavüz etti. Olayın ortaya çıkması üzerine tutuklanarak haklarında ‘Cinsel istismarda bulunmak, çocuğu cinsel yönden istismar etmek, çocuklara müstehcen görüntülü CD izlettirmek' suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Duruşmada ifade veren kızlar, yurttan çıktıklarında toptancılık yapan Yaşar M.’nin deposuna gittiklerinde burada bakkal Sabri A.'nın da bulunduğunu belirterek daha sonra kendilerine tecavüz edildiğini öne sürdü. Tutuklu olarak yargılanan 4 çocuk babası bakkal Sabri A. suçlamaları kabul etmedi. Sabri A. “Burada 40 yıldır bakkallık yapıyorum. Dükkanımdan hırsızlık yaparken yakalayınca bana böyle iftira attılar. Aylarca hapiste olmam nedeniyle mağdur oldum” dedi. Diğer sanık toptancı Yaşar M. ise tecavüze uğradıkları öne sürülen iki kızın yalan söylediğini iddia etti. Dava ileri tarihe ertelendi.