BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ömerden çeyrek final tahmini

A Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli Ömer Onan, çeyrek finali garantilemiş olmalarının kendilerine olumlu yansıdığını aktardı.

Abone ol

(A) Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Ömer Onan, 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finali garantilemiş olmalarının kendilerine olumlu yansıdığını aktardı.

İkinci tur (F) Grubu maçlarının oynandığı Lodz kentinde konakladıkları Andel's Otel'de basın mensuplarına açıklama yapan Ömer Onan, gittikleri 3 Avrupa Şampiyonası finalinde çeyrek final göremediklerini hatırlatarak, “Şimdi ilk 8'i garantiledik ama kimse başarı olduğundan bahsetmiyor. Üst üste maçlarımızı kazandığımız için ilk 8'in önemi kalmadı. Bu bizim için psikolojik bir barajdı ve geçtiğimiz için mutluyuz” dedi.

Ömer Onan, maçlarını kazanmaları nedeniyle öz güvenlerinin arttığını, bazen iyi oynamasalar da sonuca gittiklerini vurgulayarak, “Bazen iyi oynayamıyoruz ama herkes yorgun çıkıyor. Üst üste maçlar yapılıyor. Dün yendiğimiz Sırbistan da Avrupa'nın en iyi savunma yapan takımıydı. Hiç boş şut attırmadılar. Maçı sonuna kadar kovalayıp kazanabiliyoruz. Bu saatten sonra da kimseden çekinmiyoruz. Ne olursa olsun Slovenya'yı yenip, lider olarak gruptan çıkmak, sonra da ilk 4'e kalmak hedefimiz. İnşallah alnımızın akıyla çıkarız” ifadelerini kullandı.

Milli oyuncu, yaşadığı hastalığa değinerek, şunları söyledi:

“Çok üzgünüm, çünkü 2 ay çok ağır tempolarda çalıştık ve şampiyonaya çok hazır durumdayken hastalanmam kötü oldu. Vücuduma bir sürü ilaç girdi. Her gün iğneler oldum. Antiboyitk kullanmayı daha bugün kestim. Oynamakta çok zorlanıyorum, bazen potaya bile bakmak istemiyorum. İnanıyorum ki, artık vücudum toparlayacak. Ben 4-5 gün ateşle yattım. Vücut yorgun. En azından savunma yönünde tüm gücümü takıma katkı sağlamak için harcıyorum. Bundan sonra daha iyi olacağıma inanıyorum.”