BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ak Parti kongresinden ayrıntılar!

AK Parti'nin merakla beklenen kongresinde heyecan dorukta...

Abone ol

ERDOĞAN SALONA GİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'deki evinden ayrılarak AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nin yapılacağı salona geldi.

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi için Ankara Arena Spor Salonu'nda büyük bir heyecan yaşanırken, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte saat 10.40'da Keçiören'deki evinden ayrılarak kongrenin yapılacağı Arena Salonu'na geldi. Başbakan Erdoğan, salonun dışında makam arabasından inerek, salon dışında toplanan partili kalabalığı selamladı. Erdoğan, burada partililere yönelik kısa bir konuşma yaptıktan sonra salona girdi. Erdoğan, salonda toplanan yaklaşık 10 bin partili tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Bu arada kongreyi izlemek için Ankara'ya gelen yabancı konuklar da protokoldeki yerlerini aldı.

KARANFİL ATTILAR

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem tarafından başlatıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na eşi Emine Erdoğan ile geldi.

Önce salonun dışarısında bekleyen partililere selamlama konuşması yapan Erdoğan, daha sonra salona girerek, delegeleri ve tribünlerdeki partilileri selamladı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, salondakilere karanfil atarken, Erdoğan'ın kravat takmadığı gözlendi.

YENİDEN KENETLENDİK 

Erdoğan'ın, genel başkan yardımcılarıyla MYK üyelerine ayrılan yere oturmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, 1267 büyük kongre delegesinin salonda hazır olduğunu açıklayarak kongreyi başlattı.

Erdem, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

''Yeniden kenetlendik. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tazeledik. Kongrelerde tecrübeler yok sayılmadan yeni kadrolarla teşkilat yenilendi. Yüreğimizdeki coşkuyu, heyecanı, aşkı, büyük kongreye taşıdınız. Anadolu'nun dört bir yanından nehirler gibi akarak Ankara'ya geldiniz. Sevdamız bu topraklaradır. AK Parti karşılık beklemeden, hesap içine girmeden, millete hizmet etmeyi dava edinenlerin partisidir. Kimsesizlerin kimsesi olan, mazluma ana şefkatiyle kucak açanların partisidir.''

12 Eylül 2010'da referanduma sunulan anayasa değişikliğinin parlamentodaki görüşmeleri sırasında Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerine hitaben, ''Arkadaşlar ya tarih olacağız ya tarih yazacağız'' sözlerini hatırlatan Erdem, ''Bu kararlı liderlikle bugünlere geldik'' dedi.

AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde Divan Başkanlığı'na 81 il başkanının imzasıyla Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin seçildi.

KONGREDEN DETAYLAR

Salonun içerisi tamamen dolarken, dışarıda da çok sayıda dev ekran kuruldu. Salon dışında çok sayıda vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını bu ekranlardan izleyecek.

Kongre salonuna, iki farklı arama noktasından alınan delegeler yerlerine gelmeye başladı.

Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Neşet Ertaş da unutulmadı. Salondaki ekranlarda Ertaş için hazırlanmış bir video gösterildi. Ertaş'ın fotoğrafları eşliğinde Yalan Dünya adlı türküsü çalındı. Ertaş'ın eseri, salondan büyük alkış aldı.

Salonda, 'Hayallerimiz var sevdamız var', 'Büyük millet büyük güç, hedef 2023', 'Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk', 'Durmak yok yola devam', 'Türkiye'nin partisi Türkiye'nin lideri', 'Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek' ve 'Biz birlikte Türkiye'yiz' afişleri asıldı.

Salonda vatandaşların oturdukları koltuklara da çok sayıda Türk ve AK Parti bayrakları bırakıldı. Salonda partililer zaman zaman tezahüratlarla gelen delegeleri selamlıyor. Salonda, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında gerçekleştirdiği icraatları anlatan film gösteriliyor.

Filmin bir yerinde Erdoğan'ın, okuduğu şiir için hapse girmesi anlatılıyor. Bu kısım salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Salon dışında ayrıca, vatandaşlara, içinde sandviç, kek, kuru üzüm ve meyve suyundan oluşan kumanya dağıtıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre salonu önünde bulunan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılırken, basın mensupları ise ayrı bir yerden içeri alınıyor.