BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,82
ALTIN 2.476,28
HABER /  GÜNCEL

AK Parti kongresinde 2. aday olacak mı?

AK Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Yeni aday çıkabilir. Demokrasiye inanıyoruz" dedi

Abone ol

Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkanlığa aday gösterilmesi ile ilgili süreci Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, değerlendirdi.

En doğru ismi belirlemek için istişare yaptıklarını kaydeden Ataş, 800'e yakın partili ile yapılan temayül yoklamalarında Binali Yıldırım isminin öne çıktığını söyledi. Yıldırım'ı "Çalışkan, ekibiyle uyumlu" olarak niteleyen Ataş, "Arkadaşlarım da bunları görmüşler ki Binali Bey'i seçtiler. Diğer arkadaşlarımız bu işe layık değil mi, asla onlar da layık. En uygun isim olarak Binali Bey görüldü. Nihai olarak da yeniden bir değerlendirme yaptık, adayımızı açıklamış olduk" diye konuştu.

YENİ ADAY ÇIKABİLİR AMA...

Binali Yıldırım'ın kongrede genel başkan olarak tescil edileceğini kaydeden Ataş, "Kongrede yeni genel başkan adayı çıkar mı, çıkabilir. Ama aday olabilmenin şartları var; delegenin yüzde 20'sinin teklifini alacak bir aday olması lazım. Çıkar mı, çıkabilir tabii... Biz demokrasiye inanıyoruz" dedi.