BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  SEÇİM

AK Parti Erdoğan sonrası Başbakan'ı buldu?

AK Parti'nin Afyon’da yapılan istişare toplantısından sızan ilk bilgilere göre Erdoğan Köşk'e çıkarsa kimin Başbakan olacağı sorusuna iki isimle yanıt veriliyor...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan’ın “Köşk” adaylığı giderek kesinlik kazanırken hükümette artık yanıt aranan esas soru 2015 genel seçimlerine kadar kimin Başbakan koltuğunda oturacağı. AK Parti’nin Afyon’da yapılan istişare toplantısından sızan ilk bilgilere göre Erdoğan’ın aday olmak için net işaretler verdiği yönünde. Kimin Başbakan olacağı konusunda ise AK Parti'de iki isim öne çıkıyor.


ERDOĞAN 20 MAYIS'TA GELECEK OLAN ANKET SONUÇLARINI BEKLİYOR

AK Parti Afyon kampından sonra, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan’ın, son olarak üç ayrı şirkete yaptırılan, “Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz, neden? Başbakan Erdoğan aday olsun mu? Neden” gibi soruların yer aldığı kamuoyu araştırmalarının sonucunu beklediği belirtildi. 20 Mayıs’ta anket sonuçlarının tamamlanarak Erdoğan’a sunulacağı kaydedildi.  Parti şimdi, “Köşk tamam” sıra “Başbakan kim olacak” sorularına yanıt aranıyor.

SEÇİME KADAR ARINÇ, SONRASINDA KURTULMUŞ

Hükümet kurmaylarına göre; 2015 genel seçimlerine kadar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başbakan olarak atanacağı, seçimden sonra ise partinin başına Numan Kurtulmuş’un geçeceği yorumları yapılıyor. AKP kurmayları “Neden Numan Kurtulmuş?” sorularına ise, “Siyasette yıpranmamış, genç, karizması da var ılımlı bir isim” şeklinde yorumluyorlar.

ÜÇ DÖNEM KURALI ERDOĞAN'DAN SONRA KALKAR

AK Parti’de çok sayıda milletvekiline göre, Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halinde partinin iç tüzüğünde yer alan üç dönem kuralının da kalkacağı belirtiliyor. Başbakan Erdoğan’ın “üç dönem” kuralının kalması yönünde karar verdiği ancak, gittikten sonra bu kuralın devam etmeyebileceğinin de altı çiziliyor.