BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ görevinden istifa etti

Dün AK Parti ve MHP'nin Samsun il başkanlarının görevden alınması sonrası bugün de AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ görevinden istifa etti. Çorum Belediye Başkanlığı için aday belirlenmesi sürecinde, kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Karadağ, hukuki yollara başvurduğunu söyledi.

Abone ol

AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları sürerken il başkanlıklarında sıcak gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı görevinde 3 yıldır bulunan ve 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimde belediye başkanı adayı gösterilmesi beklenen Mehmet Karadağ, düzenlenlediği basın toplantısı ile görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Çorum Belediye Başkanlığı için aday belirlenmesi sürecinde, kendisine kumpas kurulduğunu da iddia eden Karadağ, hukuki yollara başvurduğunu söyledi.

BANA ŞANTAJ YAPTILAR TUZAK KURDULAR:  İsminin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adayı olarak anıldığını, bu süreçten sonra şantaj amaçlı "siyasi komplo" ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Karadağ, "Bu süreçte genel merkezimize iki kez sözlü olarak, bir hafta önce de yazılı olarak sürecin il başkanı kimliğim altında götürülmemesi, baskı unsuru olarak görülmemesi, partimizin bu konuda zarar görmemesi için il başkanlığında bulunmayı etik bulmadım ve istifamı sundum." dedi.

SAVCILIĞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM: Kendisine komplo kuran kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Karadağ, şöyle devam etti: "Siyasi kumpas ya da şantaj diye adlandırılabilecek bir süreçle karşı karşıya kaldık. Bunları Allah'a havale ediyorum. Biz onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Şahsımız üzerinden AK Parti'nin Çorum'da yerel seçimlerde başarısız olması için çalışan bir ekip ruhudur bu.

AK PARTİ'NİN BAZI İSİMLERİ ÜZERİNDEN OYUN DEVAM EDİYOR: Sonradan gelişen hadiselere baktığımızda, bu kez şahsımızı bırakıp AK Parti'nin bazı isimleri üzerinden aynı oyunun devam ettirilmeye çalışıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz. Buna alet olan ve 'AK Parti'liyim' diyen kardeşlerimiz varsa derhal bu düşünceyi terk etmelidir. Bu sürecin içerisinde uzaktan yakından ilgisi alakası olan herkesin cezalandırılması için gereği neyse sonuna kadar kararlıyım."

BAŞKANLIK İÇİN ADAY OLMUŞTU: Karadağ, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Çorum belediye başkanlığına aday adayı olmuştu. Aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Karadağ'ın bir 'ses kaydı' olduğu ve bu yüzden genel merkez tarafından aday gösterilmekten son anda vazgeçildiği iddia edilmişti.

KAYNAK: AJANSLAR