BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AK Parti CHP'nin muhalefetini doğruladı

Konu Palmer Raporu... Hedef ise Türkiye'nin BM komisyonundaki temsilcisi... Eleştiri ise aynı ama partiler farklı

Abone ol

İNTERNETHABER- Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün sınır birliklerini ziyaret etti. Ziyaret arasında ise hükümete karşı muhalefet etmekten geri durmadı.

Konu ise hiç şüphesiz Türkiye'nin İsrail'e yönelik aldığı yaptırım kararlarıydı. Ancak bu kez Kılıçdaroğlu'nun muhalefeti öyle havada kalmadı. Çünkü CHP liderinin eleştirilerinin aynısını AK Parti'den bir isim daha dillendirdi.

 KILIÇDAROĞLU BU SÖZLERLE ŞAŞIRTTI
Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara ile ilgili raporunu yorumlayan Kılıçdaroğlu, kullandığı sözlerle şaşırttı. CHP lideri, hükümeti eleştireyim derken, aylar önce İsrail Başbakanı'nın kullandığı cümleleri birebir kullandı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Nasıl mı?

İşte iktidar ile muhalefetin hem fikir olduğu o nokta...

"BM raporu, gerçekten bir talihsizlik" diyen Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirirsen satır arasında topu Palmer Raporu'nu hazırlayan heyetteki Türk temsilciye attı. Yani Özdem Sanberk'e...

Sanberk'e yönelik eleştirisinin dozunu fazla kaçırmayan Kılıçdaroğlu "Bu raporun hazırlanmasında bizim temsilcimiz de vardı ama onun verdiği muhalefet şerhinin de işe yaramadığı anlaşılıyor" demekle yetindi.

ASIL ELEŞTİRİ AK PARTİ'DEN GELDİ

Ancak Sanberk'e yönelik AK Parti'den gelen eleştiri Kılıçdaroğlu'nun ki kadar insaflı değildi. Eski bir büyükelçi olan AK Parti milletvekili Volkan Bozkır, Twitter hesabı üzerinden Sanberk'i yerden yere vurdu.

Bununla da yetinmeyen Bozkır, Sanberk'i 'Göreve devam etmesi hata' sözleriyle resmen istifaya çağırdı.

"Türk temsilci sonuçların neredeyse tümüne rezerv koydu" diyerek süreçlerden Sanberk'i sorumlu tutan Bozkır, Türk temsilcinin raporun sonucunu etkileyebileceğini de söylemekten geri kalmadı.