BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AK Parti-Cemaat savaşında manidar seçim

Önce dershaneler krizi ardından da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu... AK Parti-Cemaat krizinin tırmandığı günlerde Ömer Çelik'ten ilginç bir seçim geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK)

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk sinemasının 100’üncü yılı nedeniyle yabancı konuklara verilmek üzere prestij bir DVD seti hazırladı.

Sette Bakan Ömer Çelik’in “Türk sinemasının 7 önemli yapıtı” dediği filmler yer alıyor.

Bakan Çelik'in seçtiği 7 film arasından bir tanesi ise AK Parti-Cemaat savaşının tırmandığı bu günlerde oldukça manidar.

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "New York'ta 5 Minare."

ÖMER ÇELİK'İN TERCİH ETTİĞİ DİĞER 6 FİLM... TIKLAYIN

Kırmızıgül'ün 2010 yapımı filmi gösterime girmeden olay yaratmıştı. Gösterime girmesinin ardından ise Fethullah Gülen'in hayat hikayesini anlattığı yönünde haberlere konu olmuştu.

HACI GÜMÜŞ MÜ FETHULLAH GÜLEN Mİ?

Filmde Hristiyan coğrafyasında artan Müslüman terörist paranoyası konu edilirken seçilen Hacı Gümüş karakterinin yaşam şekli akıllara Fethullah Gülen'i getirmişti.

Bitlisli Hacı Gümüş, uzun yıllar önce Amerika’ya göç etmiş bir Türk’tür. Görünürde kendi hâlinde yaşayan, yasalara uyan bir göçmendir Hacı Gümüş. Ancak ABD, 11 Eylül sonrası potansiyel terörist olarak görülüp gözaltına alınır. Hacı Gümüş yakalanır. Onu Türkiye’ye getirmek ise Acar ve Fırat’a düşer.

Acar ve Fırat'ın Hacı Gümüş'le olan diyalogları da filmin Gülen'in yaşam hikayesinden esinlendiği yönündeki eleştirileri güçlendirmişti.

İŞTE O FİLMDEN ÇARPICI SAHNELER