BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti aday tanıtım toplantısı Davutoğlu'ndan 2 çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda AK Parti milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Abone ol

1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidarı hedefleyen AK Parti seçim startını bugün Ankara'dan verdi. Siyasi parti liderlerine siyasi nezaket çağrısı yapan Davutoğlu, ayrıca seçim kampanyasında oluşacak çevre kirliliği için centilmenlik anlaşması yapmaya çağırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Davutoğlu, salona girişinde ’Davutoğlu, Ahmet Hoca’ şarkısıyla girdi. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, salondaki vatandaşları kırmızı karanfillerle selamladı.

Öte yandan, AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi’nde delegelerin bulunduğu bölüm, bir platform aracılığı ile yükseğe çıkarılmıştı. Aday tanıtım toplantısında ise, milletvekili adaylarının bulunduğu bölüme platform konulmadı. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satırbaşları

 "Eğer bu 3 ay içinde AK Parti'nin etkin ve başarılı çalışması olmamış olsaydı belki bazı odaklar ekonomik kriz kışkırtması yapacak, bazı odaklar terörle, teröre sırtlarını dayayarak Türkiye'de bir kaos ortamı kuracaklardı. Şimdi, 1 Kasım'a doğru giderken aziz kardeşlerim, tekrar milli iradeyi hakim kılmaya var mıyız? Milli iradeyi hakim kılmak için önümüzdeki 40 gün içinde geceyi gündüze katarak çalışmaya hazır mıyız? İnşallah tekrar tek başına iktidar olma konusunda ilk günkü aşkla 'haydi bismillah' demeye var mıyız?"

davutoglu.20150921120949.jpg

BİR TEK FİRE VERMEZ

8 Haziran sabahından itibaren blok tartışması başlatıldı. Dediler ki AK Parti karşıtı blok Meclis’te çoğunluğu ele geçirdi, AK Parti’nin iktidar yılları bitti… İşte bu bloklara karşı 258 yiğit adam dimdik durdu ve bütün blokları çökertecek güçlü bir iradeyi Meclis’e yansıttı.

258 arkadaşımı tek tek tebrik ediyorum. Onların iradesiyle TBMM Başkanlık seçimlerinde bütün partiler fire verirken, AK Parti hiçbir pazarlığa girmedi ve 258 vekil bir tek fire vermeden, 258 oyla değerli başkan adayımız İsmet Yılmaz’ı destekledi. İşte AK Parti farkı bu. AK Parti meydana çıktı mı bir tek fire vermez.

OPERASYONLARIN TEK HEDEFİ TERÖR ÖRGÜTÜ

AK Parti bir erdemliler hareketidir. Hiçbir gizli pazarlığın hedefi olmamıştır. 20 Temmuz'da Suruç'ta DEAŞ'ın başlattığı olayda, PKK de harekete geçti. AK Parti Türkiye'de terör tuzağı kuranlara kaşı ayağa kalktı.

HDP zihniyetine karşı, 23 Temmuz'da başlattığımız huzur operasyonları sonuna kadar devam edecektir. 23 Temmuz'da başlayan operasyonlarla, ülkemize terör sızması gerçekleştiren Kandil ve çevresindeki bütün kamplar yerle bir edildi.

Operasyonların tek hedefi Türkiye'nin birliğine tehdit teşkil eden terör örgütüdür. Koalisyon, seçim hükümeti, azınlık hükümetine katılım önerilerimizi Bahçeli reddetti. Terör tehdidi varken ülkeyi yönetmekten tereddüt etmeyiz.

ak-parti.20150921121001.jpg

ADAYLARA MESAJ

Yine 258 milletvekilimizi tek tek tebrik ederken, 258 vekilimiz arasında bulunup da adaylar arasında olmayan kardeşlerime sesleniyorum, sakın ola ki kendilerinde hatalar olduğu kanaatiyle aday gösterilmediklerine kapılmasınlar. Her biri vazifelerini onurla yapmışlardır. Bu arkadaşları bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün aday listelerinde bulunmayan arkadaşlarımız, gönlümüzün ta derinindedir.

İÇ MUHASEBE YAPTIK

7 Haziran seçimlerinde bir iç muhasebe yapacağımızı söyledik. Bu mesaj da erdemliler hareketi olan AK Parti hareketinin erdeminin yürüyen timsali olacaksınız. Bizde tevazu vardır, bizde aşk, sevda vardır. Bize kibir, şatafat, bize tekebbür yakışmaz. Her birimiz başta sizinle birlikte yola çıkmış nefer olarak ben, her birimiz erdemliler hareketinin mensubu olarak siyasi ahlakın gerçek temsilcileri olalım.

HER FERDİ KUÇAKLAYIN

AK Parti hareketi her türlü dışlamayı reddederek yola çıktı. Burada bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam milletimizin her ferdini kucaklamanızdır. İster bize taraftar, ister karşı olsun bu milletin her ferdi azizdir. Üslup olarak sadece ve sadece mahviyet ve muhabbet üslubu kullanacağız.

aday.20150921140002.jpg

MİLLETLE BAĞI KOPARMAYIN

Birincisi, siyasetimizin felsefesi milletle birlikte siyaset yapmaktır. Sizler milletimizin temsilcilerisiniz. Milletimizin bağrından çıktınız. Bu yürüyüşte, ilk günkü aşkla 'Haydi bismillah' derken, lütfen milletimizle bağınızı hiçbir şekilde koparmayınız. Milletin temsilcisi demek, millete herhangi bir şekilde hükmedecek kişi demek değil, aksine, milletin derdiyle dertlenen, milletin ızdırabıyla ızdıraplanan, milletin sevinciyle sevinen, milletin iradesini Ankara'ya taşıyan kadrolar demek. Milletimize, temsil ettiğiniz, bağrından çıktığınız milletimize her zaman sahip çıkın.

KİBİR ŞATAFAT BİZE YAKIŞMAZ

İkincisi, 7 Haziran seçimlerinde bir iç muhasebe yapacağımızı söyledik. Milletimizin mesajını aldığımızı söyledik. Bu mesajda, bir erdemliler hareketi olan AK Parti hareketinin erdeminin, yürüyen timsali olacaksınız. Bizde tevazu vardır, bizde mahviyet vardır, bizde aşk, bizde sevda vardır. Bize kibir, bize şatafat, bize tekebbür yakışmaz. Her birimiz, başta sizinle birlikte yola çıkmış bir nefer olarak ben, bir erdemliler hareketinin mensubu olarak en güzel tutum ile siyasi ahlakın gerçek temsilcileri olalım.

MUHABBET ÜSLUBU KULLANACAĞIZ

Üçüncüsü, AK Parti hareketi, Türkiye'de her türlü ötekileştirmeyi, her türlü dışlamayı reddederek yola çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız, 14 Ağustos 2001'de yaptığı konuşmada, milleti kucaklamaktan, ortak akıldan, ortak vicdandan hareket ettiğimizi söyledi. İşte burada, bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam, milletimizin her ferdini kucaklamanızdır. İster AK Parti'ye oy vermiş olsun, ister vermemiş olsun. İster bize taraftar olsun ister karşı olsun, bu milletin her ferdi azizdir, her ferdinin onuru sizin ve bizim onurumuzdur. Üslup olarak sadece ve sadece mahviyet ve muhabbet üslubu kullanacağız. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz. Bize baskı kurmak isteyenler karşısında dimdik ayakta duracağız. Ama bizim üslubumuzda hiçbir şekilde siyasi nezakete aykırı bir tutum olmadı, olmayacak ve nihayet, felsefemize, tutumumuza, üslubumuza uygun olarak hep beraber vizyonumuzu anlatacağız. Bırakın onlar karalasınlar, bırakın onlar nefret dili kullansınlar. Onlara nefret, bize muhabbet yakışır. Onlara hiddet, bize merhamet yakışır. Onlara şiddet, bize rahmet ve bereket yakışır.

TERÖRE KARŞI ORTAK DEKLARASYON

Şimdi buradan bir kez daha siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum, gelin seçim kampanyaları başlamadan, hep beraber bir ortak deklarasyonla bu seçim kampanyasında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, 4 siyasi parti olarak bunun karşısında olacağımızı ilan edelim.

SİYASİ NEZAKET ÇAĞRISI

"Gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de tüm milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Şunu bilsinler ki Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları, devletin zirvesini, milletin en yüce makamını korumaya kararlıdır. Hepimiz, siyasi nezaket kuralları içinde davranalım. Kimse, diğer rakibinin aile, özel hayatı da dahil olmak üzere mahremine girmesin. Vizyonlarımızı tartışalım ama şahsiyetleri, kişilikleri tartışma konusu yapmayalım."

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ENGELLEYELİM

Liderlere yönelik üçüncü çağrısında, kampanya sırasında halkı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak durulmasını teklif eden Davutoğlu, "Eğer kabul ederlerse buradan çağrıda bulunuyorum, 7 Haziran öncesi zaten ülkenin her yerini bayraklarla donattık. AK Parti bunu en iyi şekilde yapan partidir. Ama eğer bütün partiler kabul ederse çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliği ile yapılması için centilmenlik anlaşması yapalım. Yasanın öngördüğü seçim ofislerinin dışında bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim. Gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim. Eğer bu çağrımıza diğer partiler de olumlu cevap verirse sükunet içinde 1 Kasım seçimlerine hep beraber halkımıza saygı duyarak gideriz.

1 Kasım'da millet, milli irade ne derse ona evet diyelim. Milli iradeyi tartışmayalım. Milli iradenin dediğinin gereğini yapalım.