BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti 2014 belediye başkan adayları açıklandı

Başbakan Erdoğan 10 ilin AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara, Konya, Eskişehir, Kırşehir gibi illerde belediye başkan adayları belli oldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında 5'i il belediyesi, 5'i de büyükşehir adayı olmak üzere 10 adayı açıkladı. 

SİNEVİZYONLU, ŞARKILI TANITIM

Toplantıda adaylıkları açıklanan illerde yapılan hizmet ve yatırımlar sinevizyon eşliğinde tanıtılıyor. Adaylıkları açıklanan isimler kürsüye çağrılıp kısa özgeçmişleri aktarılıyor. Adaylar, il başkanları, ve milletvekilleri Erdoğan ile el ele tutuşarak salonu selamlıyor. İşte Erdoğan'ın açıkladığı o isimler:

İL BELEDİYESİ ADAYLARI

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: ERCAN ÇİMEN

BARTIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: DR. SEYFETTİN KALAY

KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: YAŞAR BAHÇECİ

AMASYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: CAFER ÖZDEMİR

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: BURHANETTİN ÇOBAN

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYLARI 

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:  FATİH MEHMET ERKOÇ

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: HARUN KARACAN

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: MEHMET ÖZHASEKİ

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: TAHİR AKYÜREK

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: MELİH GÖKÇEK

ADAYLARIN KISA ÖZGEÇMİŞİ

GÜMÜŞHANE : ERCAN ÇİMEN : Halen Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı olan Ercan Çimen, evli ve iki çocuk babası. 1966 Gümüşhane doğumlu. İktisatçı... 1989 yılından itibaren aile şirketinde çalıştı. 1994 - 1999 yıllarında belediye meclis üyeliği ve belediye başkan vekilliği görevlerini yürüttü.

ercan-çimen.jpg

BARTIN : Dr. SEYFETTİN KALAY :
 1968 Bartın doğumlu. Ankara Tıp fakültesi mezunu. Bartın devlet hastanesi başhekimi oldu. 

KIRŞEHİR : YAŞAR BAHÇELİ : Mevcut belediye başkanı... 1975 yılında Kırşehir'de doğdu. İnşaat mühendisi. İl başkanlığı görevinin ardından 2009 yılında Kırşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 2 çocuk babası.

yaşar bahçeci.png

AMASYA : CAFER ÖZDEMİR : Mevcut belediye başkanı. 1967 yılında Yozgat'ta doğdu. Mimar.. AKP Amasya il başkan yardımcısı oldu. 2009 yılında Amasya belediye başkanlığına seçildi. Evli ve 3 çocuk babası. 

cafer özdemir amasya.png

 AFYON : BURHANETTİN ÇOBAN : Mevcut belediye başkanı. 1962 yılı Afyon doğumlu. İmam Hatip mezunu. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2009 yılında Afyon belediye başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası. 

burhanettin çoban afyon belediye başkan adayı.png

5 BÜYÜKŞEHİR ADAYI

KAHRAMANMARAŞ : AK Partili mevcut belediye başkanı bu kez aday gösterilmedi. Yeni aday partinin il başkanı oldu. 

AKP 2014 adayı : FATİH MEHMET ERKOÇ 
Mevcut AK Parti il başkanı. 1974 yılı doğumlu. Makine Mühendisi. Yeni evli. 

fatih mehmet erkoç maraş adayı.png

ESKİŞEHİR : HARUN KARACAN : AK Parti Yılmaz Büyükerşen'in karşısına, Eskişehir Ticaret odası başkanı Karacan'ı çıkardı. 1966 doğumlu Harun Karacan iş dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim. İşletme mezunu olan Karacan AK Parti'nin adayı. 

Harun karacan.png

KAYSERİ : MEHMET ÖZHASEKİ : Mevcut belediye başkanı yeniden aday gösterildi. Mehmet Özhaseki 2009 yılındaki yerel seçimlerde rekor oyla seçilmişti. 1957 yılı doğumlu. 

mehmet özhaseki.png

KONYA : TAHİR AKYÜREK : Mevcut belediye başkanı Akyürek yeniden aday gösterildi. Erdoğan Akyürek'in adını açıklarken kentin yüksek yapılaşmasından duyduğu rahatsızlığıda dile getirdi. 1950 yılında doğdu. Hukuk fakültesi mezunu. 2009 yılı yerel seçimlerinde yüksek bir oyla seçildi. Evli ve 3 çocuk babası. 

tahir akyürek konya belediye başkanı.png

 ANKARA : MELİH GÖKÇEK - 4 dönem belediye başkanlığı yapan Melih Gökçek eşi benzeri görülmemiş bir rekorla 5'inci kez aday gösterildi. Gökçek bu adaylığın son olduğunu duyurmuştu.

Erdoğan Gökçek'in adaylığını, "Ankaramızda da yerel yönetim ve merkezi yönetim olarak elele verilince nelerin olduğunu hep birlikte görüyoruz. Ankara'da bildiğiniz gibi yerelde ve genelde AK Parti tercih ediliyor. 1994 yılından bu yana Melih beyin dışında bir isme Ankaralı asla teveccüh göstermedi.

Adayları açıklayan Erdoğan, ayrıca gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. İşte konuşmadan öne çıkan satır başları:

ÖĞRETMEN ATAMALARI

11 yıl içinde ataması yaptığımız öğretmen sayısı 437 bin 469'dur. Toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Yarıdan fazlasını biz gerçekleştirdik. Aynı şekilde 1312 engelli kardeşimizin, 651 milli sporcumuzun atamasını sağladık. 2002’de mesleğe yeni başlamış bekar öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam Temmuz ayı itibariyle 1894 liraya yükseldi. Şimdi 1 Ocak’tan itibaren 2081 lira alacak. 11 yılda sadece bu şartlarda öğretmenimize yaptığımız zam oranı yüzde 373.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ SÜRPRİZ POLİTİKALARLA İLERLETEN PARTİ DEĞİLİZ

Diyarbakır buluşması sonrası hem süreci hem de zihinlerin bulandırmak için yeniden gayretin içine girdiler. Biz çözüm sürecini sürpriz politikalarla ilerleten bir parti değiliz. 2001’de parti programımızda bu meseleyi çok açık şekilde ortaya koyduk. Bizim doğuda söylediklerinizi batıda söyleyemeyeceğimizi iddia ettiler. Trabzon aynı şekilde bizi kucaklayarak samimiyetimiz karşısında muhabbetini açık şekilde ifade etmiştir. 

Çözüm önerilerimizi milletimizle paylaştık. Her seçim net onay anlamına gelmektedir. Bize inandığını güvendiğini yapacaklarına yetki verdiği sandıkta ifade etmiştir. Hiç kimseni bize bölen ayrıştıran deme hakkı yoktur, haddi de yoktur. Bu iftiralar aynı zamanda hezeyandır, acziyetin zavallılığın ifadesidir. Onların bozduklarını tamir ediyoruz. İnkar ettiklerini biz görüyor, reddettiklerini biz kabulleniyoruz. Türkiye’yi normalleştiriyoruz. Herkes elini vicdanına koysun ve lütfen şu soruyu kendisine sorsun.

YOK DENİLDİĞİNDE VARLIK YOK OLMAZ

Herkes elini vicdanına koysun ve su soruyu kendisini sorsun On yıllar boyunca türküleri, kelimeleri, düşünceleri yok sayarak Türkiye iyi bir şey yapmış olabilir mi? Türkiye sanal korkularından kaçarak iyi bir şey yapmış olabilir mi? Yok denildiğinde varlık yok olmaz. Var olanı siz görmüyorsunuz diye yok olup gitmez. Türkiye on yıllar boyu sorun olarak ortadan kalkmadı. Siz sorunu arayıp bulmazsanız derinden ilerler. Fark edildiğinde de iş işten geçmiş olur. 

SORUNU BİRLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDEREK ÇÖZÜYORUZ

Bizden öncekiler gibi inkar edebilirdik, ama yapamayız. Çünkü bu ülke bizim. Çünkü bu sorun saklanamaz. Bizim çektiğimiz çileyi onlar neden çeksin? Bu meseleyi her ne pahasına olsun anlayışı içinde değiliz. Biz sorunu birliğimizi muhafaza ederek çözüyoruz. Anayasa bize ne sınır çiziyorsa o sınır içindeyiz. Bu milletin başını öne eğecek girişim olursa önce karşısında olan önce şahsımdır, AK Partidir.

KİMSE BİZE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERMESİN

Kimse bize milliyetçilik, vatanseverlik dersi vermesin. Ana muhalefet partisi yurt dışına gittiğinde ülkesini eleştirip alay konusu oluyor. Yavru muhalfet ise yurt dışına çıkmıyor.Balkanlara gitseler, ortadoğu ülkeleninin sokaklarına gitseler inanın kendi ülkeleri ile gururlanacaklar. Bize kimse bölücü yaftası vuramaz. Biri Hakkari'ye gidip Türk bayrağını sallayamayacak diğeri Van'a gidip geçmiş olsun diyemeyecek. Bunları bırakın Sivas'ın ötesine geçemiyorlar. Bunların zihinlerinde ülkeyi nasıl böldüklerini milletim çok iyi biliyor.

TEORİLERİ AŞAN İLETİŞİM ŞEKLİ

Sevsinler sizi gibi muhalefeti, milliyetçiliği. Milletimiz bizi gayet iyi anlıyor, attığımız her adımı samimi olduğunu kalp gözüyle görüyor. Biz milletimizle teorileri aşan iletişim şekli inşa ettik.

Ne yaparlarsa yapsınlar, kalpten kalbe giden yolları yıkamayacaklar. Unutmayın, hesapların üzerinde hesap vardır. Biz hayrı talep ettikçe Allah'ın hesabı her hesaba galebe çalacaktır. Başladığımız her işte hayırlı neticelere ulaşacağız hiç endişe etmeyin.

MISIR

Mısır'daki darbe yönetimi rahatsız oluyor diye hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Unutmayın biz dilsiz şeytan olanlardan olmayacağız. Mısır halkıyla ilişkimiz bin yıllık ilişkidir. Zalim yönetim gelip geçer ama bizim halkımızla ilişkimiz edebidir. Hakkı söyemeye insanlık dramını anlatmaya devam edeceğiz. Biz Mısır halkıyla elçilerle değil kalplerimizle irtibat halindeyiz.

CENEVRE'DE GELECEĞİ OKUDUK

İran ile yürütülen nükleer müzakerler olumlu sonuçlandı. Umut verici gelişme. Sürecin daha da ileri götürülmesini umut ediyoruz. Meselenin diyalogla çözülmesini savunmuştuk. Bizim bu çabamız Türkiye yanlızlığa itiliyor, ekseni kayıyor dediler. Türkiye'nin haklılığı ortaya çıkmış tezleri kabul görmüştür. Buyurun 5+1 bir araya geldiler mi? Geldiler. Kucaklaştılar mı? Kucaklaştılar.  İşte bunlar geleceği okumaktır. Ama bizde ne muhalefetin ne yavru muhalefetin geleceği okumak gibi bir şeyi yoktur.Göreceksiniz zaman İran konusunda olduğu gibi Suriye ve Mısır konusunda haklılığımızı gösterecektir.

KATİP BİLE BULAMAZLAR

Herkesi kucaklayan, kimliğine saygı duyan bir anayasa yapma arzusundaydık. Darbeciler de anayasa yapabiliyorsa sivillere de anayasa yapar diye iyi niyetle davrandık, umutlu olduk. Komisyon çalışmalarında iyi niyetli olduk. Muhalefet tam tersi istikamette yürüdü. 12 ayda bitirilmesini planlanan çalışma 25 aya uzadı. Hep orta sahada top çevirdiler. Şimdi masadan kalkmayacağız diyorlar. masada ne yaptınız ki? CHP'nin üç temsilcisi üç farklı parti gibi birirleriyle vuruşuyorlar.

Genel başkansın akşam söylediğine sabah sahip çık. Onun için bir yere varman mümkün değil. CHP, MHP BDP masada olsa ne fayda. İstadikleri kadar masada olunlar. Onlar orada notları tututacak katip bile bulamazlar.  Yeni anayasadan vazgeçmiş değiliz. Biz farklı yolları denemeye samimi şekilde devam edeceğiz.