BIST 10.182
DOLAR 32,32
EURO 35,04
ALTIN 2.455,40
HABER /  DÜNYA

İzmir itfaiyesi yaralarını sarıyor

İzmir’de hayatı felç eden sağanak yağışın ardından ekipmanları zarar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AKS 110 Merk...

Abone ol

İzmir’de hayatı felç eden sağanak yağışın ardından ekipmanları zarar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AKS 110 Merkezi yaralarını sarıyor.
İzmir, dün sabah saatlerinde etkisini artıran kuvvetli sağanak yağışın ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Kent genelinde yoğun bir temizlik çalışması başlatılırken, dün su baskınıyla büyük oranda zarar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AKS 110 Merkezi de hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Gece boyunca su tahliyesi yapan itfaiye ekipleri, çalışmalarını sabah saatlerinde de sürdürdü. Merkezdeki yağmur sularını tamamen temizleyen itfaiye ekipleri, ekipmanlarının bulundukları dolapları dışarı çıkardı ve acil müdahale araçlarını temizledi. Sel sebebiyle su baskınlarının oluştuğu Basmane Garı’nda da temizlik çalışması yapıldı. Temizlik görevlileri, garı temizlerken selle birlikte yürüyen merdivene biriken yabancı maddeler de tek tek görevliler tarafından temizlendi.

“ALT YAPI SORUNU VAR”
Öte yandan, Konak ilçesine bağlı Basmane mevkiinde bulunan iş yerlerine ait güvenlik kameraları da ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına, yağmur nedeniyle göle dönen yol, vatandaşların mağduriyeti ve iş yerlerini yağmur suyundan korumaya çalışan iş yeri çalışanları yansıdı. Basmane mevkiinde otopark işleten Ramazan Bilgiç, sel nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, “İzmir’in göbeği her yağmurda böyle arabaların ve dükkanların hepsini su bastı. Alt yapı problemimiz var. İnşallah İzmir Expo’yu alır da alt yapı sorunun el atar ek bir kaynak gelir. Expo İzmir’de böyle bir şeyle karşılaşırsa rezillik olur.”
(İHA)