BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  DÜNYA

Ajan olduğu 40 yıl sonra anlaşıldı

Bugünlerde anılarını yazan bir KGB ajanı, gizli servislerin spora bile el attığını ortaya çıkardı. Eski Başkanın ajan olduğu ortaya çıktı

Abone ol

Eski bir KGB ajanı Popov, kitabında eski Olimpiyat Komitesi Başkanı İspanyol Juan Antonio Samaranch'ın Sovyetler için çalıştığını ileri sürdü. 21 yıl bu görevi sürdüren Samaranch ise iddialara yanıt vermiyor.

Soğuk savaş döneminin en unutulmazları casusluk dünyasındaydı. 1989'da Berlin Duvarı yıkılıncaya kadar filmlere, romanlara konu olan casuslar hâlâ çok faal ancak soğuk savaş dönemi gibisi hiç olmadı.

Bugünlerde anılarını yazan bir KGB ajanı, gizli servislerin spora bile el attığını ortaya çıkardı. Anılarını kitapta toplayan KGB ajanı Vladimir Popov, Franco sempatizanı olmakla suçlanan eski Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Juan Antonio Samaranch'ın 70'li yıllarda Sovyet gizli servisine çalıştığını yazdı.

SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
1980-2001 yılları arasında IOC Başkanlığı yapan Samaranch'ın KGB ajanı olduğu iddiası Popov'un "KGB satranç oynuyor" isimli kitabında anlatılıyor. Yakında 90 yaşına basacak olan Samaranch ise suskunluğunu koruyor.