BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  EKONOMİ

Airtiesden IPTV ile Avrupa açılımı

AirTies, IPTV ile de Avrupa’daki açılımına devam ediyor. Ürün Hollanda'da Caiaway'ın da tercihi oldu.

Abone ol

IPTV alıcısı ürünü (set-top-box) ile geçtiğimiz aylarda Hindistan pazarına giren şirket, Hollanda’nın önde gelen internet servis sağlayıcılarından Caiway’in de tercihi oldu. Böylelikle AirTies, kablosuz ağ çözümlerinin ardından, IPTV ile de Avrupa pazarına iddialı bir giriş yaptı.

Geniş bant ve kablosuz ağ çözümleri alanında Türkiye’de pazar lideri olan AirTies, IPTV alanındaki yurtdışı projelerine bir yenisini daha ekledi. Kısa bir süre önce Hindistan pazarına IPTV alıcısı “Set-top-box” platformu ile doğrudan giriş yapan AirTies, Hollanda’nın önde gelen servis sağlayıcılarından biri olan Caiway firmasını müşteri portföyüne ekledi. 143.000’i aşkın aboneye TV ve radyo yayını sunan Caiway, AirTies set-top-box platformunu kullanarak, IPTV servisi ile fiber yapı üzerinden 350’den fazla TV ve radyo kanalını mevcut ve yeni abonelerine sunacak.

Caiway, NAND flash bellek kullanarak canlı yayın durdurma, geri alma, ileri sarma özelliklerini standardında bulunduran tek set-top-box olan AirTies alıcısını uygulamaya alacak . Hızlı merkezi işletim ünitesine (processing unit) sahip bu ürün ile Caiway abonelerine HD (yüksek çözünürlüklü) yayın kalitesi, kablosuz seçenekleri, ve gelişmiş grafik özellikleri olan bir IPTV çözümü sunacak.

Caiway CEO’su Aart Verbree, bu yeni işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada AirTies tarafından geliştirilen set-top-box platformunun, IPTV hizmetlerinin kalitesini artıracağını belirterek şunları söyledi: “IPTV sistemlerine geçiş yaparken en büyük kriterimiz bizimle aynı değerleri taşıyabilecek ve bize katma değer sağlayabilecek şirketlerle işbirliği yapmaktı. AirTies bu kriterleri mükemmel bir şekilde karşılayarak Caiway’ın çalışma prensibine uyum sağladı ve ekibin bir üyesi gibi hareket etti. AirTies, IPTV alanındaki teknik altyapısı, uzman ekibi, bilgi birikimi, donanım ve yazılım gücü ile bu konudaki tüm ihtiyaçlarımızı karşılayan bir çözüm sundu. Ar-Ge departmanı projenin her aşamasında gereksinimlerimize esnek ve hızlı çözümler geliştirdi.”

AirTies CEO’su Bülent Çelebi ise konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Caiway 1995’ten beri kablo üzerinden internet servislerini başarı ile uygulayarak, bu konuda Avrupa’da ilk oldu. Bu vizyonun devamında, IPTV servislerine geçişte abonelerine en gelişmiş teknolojiyi sunma hedefi ile yola çıktılar. Bu hedef doğrultusunda, IPTV çözümlerini sunacak firmalar için beklentileri çok yüksekti. Bizim tüm bu beklentilere yanıt verebildiğimizi düşünüyorum. Tüm detayların düşünüldüğü ve üzerinde yoğun çalışmaların gerçekleştiği bir süreç sonrasında, IPTV hizmetlerinde AirTies set-top-box’ı tercih ettiler.”