BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Ailesinin reddettiği HDP'li aday öyle bir şey yaptı ki...

HDP'den Rize 2. sıra milletvekili adayı Selda Karafazlı Kurşun, bazı akrabalarının basın toplantısı düzenleyerek kendisi ve ailesini hedef gösterdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Babası Gençağa Karafazlı'yla Rize Cumhuriyet Başsavcılığına gelen Kurşun, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

 Savcılıktan koruma talebinde de bulunan Kurşun, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adaylık sürecine başladığı dönemden itibaren sosyal medya ve telefonuna gelen tehditler olduğunu belirterek, bunları çok ciddiye almadıklarını söyledi.

hdp-li-aday-akrabalarini-savciliga-sikayet-etti-5581534.jpeg

 Geri adım atmalarının söz konusu olmadığını belirten Kurşun, "HDP yasal bir parti ve ben de 2. sıra milletvekili adayıyım. Yasal bir partiyi terör örgütü gibi gösteren ve beni de terör örgütü üyesi gibi göstermeye çalışan, aynı soyadı taşıdığı bir kaç kişinin açıklaması beni derinden yaraladı. Maalesef süreç bu konuma geldi. Bizi korumakla görevli emniyet mensuplarının bu işin içerisinde olduğunu düşünmek bile iç karartıcı. Umarım her şey yakında aydınlığa kavuşturulur" ifadelerini kullandı.

 Selda Karafazlı Kurşun'un babası Gençağa Karafazlı da söz konusu basın toplantısında hedef gösterme ve tahriğin söz konusu olduğunu belirterek, sosyal medya üzerinden de çeşitli tehditlerin sürdüğünü söyledi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketinde bazı kesimlerin "provokasyon girişimi" yapmaya çalıştığını savunan Karafazlı, "Açıklama yapan kişilerin bir araya gelerek böyle cümle kurma ve açıklama yapma yetenekleri yok. Gelinen nokta bir provokasyon olduğunu gösteriyor. Sosyal medyadaki tepkiler, provokasyon olduğunu ortaya koyuyor. Cumhuriyet savcılığına gelerek suç duyurusunda bulunduk ve aile olarak koruma talep ettik" diye konuştu.

Baba Karafazlı, bazı polis memurlarının yapılan basın açıklamasının arkasında olduğunu iddia ederek, bu konuyu Rize Emniyet Müdürüne de ilettiklerini ifade etti.

Rize'de Selda Karafazlı Kurşun'un HDP'den Rize 2. sıra milletvekili adaylığının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen bazı yakınları, tepki gösterdiği Kurşun'u akrabalıktan çıkardıklarını açıklamıştı.