BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,96
HABER /  GÜNCEL

Alman istihbaratından 'ABD için taşeron dinleme'

Almanya istihbarat örgütünden sızan bir belge, BND'nin Amerikan istihbarat örgütlerinden NSA adına Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde dinleme yaptığına işaret ediyor. Dinlenen hedefler arasında Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Avrupa Komisyonu da bulunuyor.

Abone ol

Alman istihbarat servisi BND'nin (Bundesnachrichtendienst) yıllarca Avrupa ülkelerinde ABD istihbarat örgütü NSA (National Security Agency) adına dinleme yaptığı iddia edildi.

Alman istihbaratı BND'nin bir raporundan sızan bilgiler, Fransa Cumhurbaşkanlığı sarayı ile Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu'nun da dinlendiğine işaret ediyor.

'Dostlar arasında'

Önceki yıl NSA'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'in cep telefonunu da dinlediği ortaya çıktığında Merkel sert tepki göstererek "Dostlar arasında casusluk olmaz" demişti.

Sızdırılan yeni Alman istihbarat raporu, bizzat BND'nin Fransa ve Avrupa'daki diğer hedefleri Amerikan istihbarat örgütlerinden NSA adına dinlediğini gösteriyor.

BND'nin ayrıca yine ABD adına Avrupa şirketlerini de izleyerek, İran gibi ülkelere Washington tarafından uygulanan ambargoyu kırıp kırmadıklarını da kontrol ettiği anlaşılıyor.

Alman İçişleri Bakanı Thoman de Maiziere, istihbarat servisini bu konuda biran önce parlamentoya bilgi vermeye çağırdı.