BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  SAĞLIK

Aile hekimlerinde yeni dönem! Pilot uygulama İzmir’de başlatıldı

Aile Sağlığı Merkezi olarak bilinen sağlık ocaklarında Aile hekimlerinin de e-reçete uygulamasına geçişi amacıyla ön çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda İzmir’deki görev yapan tüm aile hekimlerinin reçetelerini e-reçete olarak hazırlamaları istendi.

Abone ol

İlaçta sahte reçetenin engellenmesi ve kırtasiye masraflarını azaltarak kaynakların etkin ve verimli kullanılması amaçıyla başlatılan e-reçete uygulamasının kapsamı genişliyor. Bu doğrultuda ekim ayı başı itibariyle işyeri hekimleri ve huzur evleri için e-reçeteye geçiş süreci başlamıştı. Aile hekimlerinin de e-reçete uygulamasına geçişi amacıyla ön çalışma başlatıldı.

PİLOT UYGULAMA BAŞLADI
Akşam'da yer alan habere göre; Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, aile sağlığı merkezlerinin bu sisteme entegrasyonunun sağlanması amacıyla pilot uygulamanın başladığı bildirildi.

E-REÇETELER HAZIRLANACAK
Bu kapsamda İzmir’deki görev yapan tüm aile hekimlerinin reçetelerini e-reçete olarak hazırlamaları istendi. İzmir’de gerçekleşecek pilot uygulamayla ortaya çıkabilecek olası sorunlar belirlenecek.