BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

Aile böyle kurtarıldı

Adana’da şiddetli yağışlardan dolayı evlerini su basan aile, Cankur ekipleri tarafından botla kurtarıldı.<br/>Edinilen bilgiye göre, 6 ay ön...

Abone ol

Adana’da şiddetli yağışlardan dolayı evlerini su basan aile, Cankur ekipleri tarafından botla kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, 6 ay önce İsmail Berberoğlu, böbrek yetmezliği çeken oğlunun tedavisi için ailesiyle birlikte Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Adana’ya taşındı. Huzurevleri Mahallesi Mavi Bulvar ile TAG Otoyolu arasındaki çukurda bulunan tek katlı eve taşınan İsmail Berberoğlu ile eşi Damla, çocukları Mehmet, Bilal, Hatice, Ali ve bebekleri Umut ile burada yaşamaya başladı.
İki hafta önce baba İsmail Berberoğlu, karıştığı bir kavgadan dolayı cezaevine girdi. Anne ile çocuklarının birlikte yaşadığı ev ise, bugün sabah yağan şiddetli yağmurdan dolayı su baskınına uğradı. Ev sular altında kalınca, Damla Berberoğlu, dama çıkarak komşularına seslenip yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Cankur ekipleri, ailenin imdadına yetişti.
Ekipten bir kişi, evin damına çıkıp giriş kapısını açtı. Daha sonra eve botla yanaşan ekipler, önce Umut bebek ile Mehmet, Hatice ve Ali’yi alıp karaya çıkardı. Ekipler daha sonra anne ile böbrek yetmezliği tedavisi gören Bilal’i botla kurtardı.
Komşularının sahip çıktığı Damla Berberoğlu, konuşmak istemedi.
Berberoğlu ailesinin komşuları her yağmurda burayı su bastığını ve bu evde yaşayan insanların mahsur kaldığını belirterek, evin yıkılması gerektiğini söyledi.
(İHA)