BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  MEDYA

Ahmet Taner Kışlalı anılıyor

Siyaset bilimci, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülüşünün 14’nci yılında anılıyor.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, siyaset bilimci, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülüşünün 14’nci yılı nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Prof. Dr. Kışlalı’yı saygı ve özlemle andıklarını belirten Sertel, “O demokrasi, özgürlük ve laikliğin yılmaz savunucusuydu. 21 Ekim 1999 günü hain bir suikast sonucu öldürülen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın yazı ve öğretileri halen günümüze ışık tutmaktadır” dedi.

Kışlalı’nın geride bıraktığı eserlerle ölümsüz demokrasi şehitleri arasında yerini aldığını vurgulayan Genel Başkan Atilla Sertel, mesajında şunları söyledi:

“Siyaset bilimci, eski bakan ve gazeteci-yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, yeri doldurulamaz aydınlarımızdan biriydi. Kalleşçe katledildiği güne kadar, doğru bildiklerini savunmaktan vazgeçmedi. O demokrasi, özgürlük, laiklik ve kemalizmin yılmaz savunucusu büyük bir yurtseverdi. Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen bugünde Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve diğer demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz.”