BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  MAGAZİN

Ahmet Özhan'dan CHP ve Gezi bombaları!

"Babadan CHP'li' olan Ahmet Özhan, partinin haline üzüldüğünü söyledi. Gezi olaylarını da yorumlayan Özhan flaş sözler söyledi.

Abone ol

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunanan Ahmet Özhan, ’Ben CHP’li bir evin çocuğuyum, ama CHP’nin haline üzülüyorum’ dedi.

Zaman gazetesine konuşan Ahmet Özhan'ın açıklamalarından önemli bölümler;

TÜRKİYE AYAĞA KALKMASIN DİYE

Ben meselenin magazin tarafına hiç girmem. Yaşadığım süreç içinde Türkiye, hürriyetler, ekonomi ve konjonktürel duruş adına son on yıldaki kadar parlak bir dönem yaşamadı. Eksiklerimiz elbette var. Ama siz bugünkü dinamiği bombalarsanız eksiklerinizi kapatma şansınızı sıfırlarsınız. 60 ihtilalinden beri farkındalık sahibi bir insanım. Bütün yapılan hareketlerde Türkiye'nin ayağa kalkmaması gerektiğini düşünen güçlerin parmağı vardır. En fazla dizlerinin üstünde dursun kâfidir. Biz ayağa kalkma dönemindeyiz ama tekrar diz çöktürmeye çalışıyorlar.

GEZİ'DEKİLER ÇEVRECİYDİ

Ben hükümeti gerekli yerlerde elbette eleştiririm. Ama yakarak yıkarak değil. İlk başta bunun çevreci bir eylem olduğunu kimse yadsımıyor. Oraya çevre için giden çocukların duruşunu zaten devlet büyüklerimiz de onaylıyor. Haklısınız, sizin yaprağınıza dokunmayacağız diyorlar. Dokunulamayacağını da gördüler. Hükümeti yönetenler, bu mesajı aldığını söylüyor.

Yurtdışındaki Gezi protestolarının anlamı nedir Allah aşkına? CNN dokuz saat canlı yayın yapıyor. Suriye'de binlerce insan ölüyor ama bunları göstermiyorlar.

CHP'Lİ EVİN ÇOCUĞUYUM CHP'YE ÜZÜLÜYORUM

Babam iktidar olmak istiyorsa ve ona inanıyorsam canım pahasına desteklerim. Koltuğa oturduğu an karşısındayım. Çünkü ondan sonra denetim başlar. Ben CHP'li bir evin çocuğuyum. Halk Partili bir babanın yönettiği, duvarlarında Atatürk resimlerinin olduğu bir evde büyüdüm. Bütün çocukluğum Atatürk profilleri çizerek geçti. Halk Partililiğin ne olduğunu bilirim.

Babam adam gibi adamdı. Beş vakit namazını kılardı, hafızdı. Hayatı boyunca satılmadı. Ben Halk Partisi adına çok üzülüyorum. Baba mirasına iyi bakmadıkları için üzülüyorum. Sağlıklı bir CHP'nin sağlıklı bir muhalefet yaptığı yerde fayda olur ülke adına. Ama bu, sadece çete savaşına döndürülen bir siyasi anlayışla elde edilmez.