BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Faiz lobisini rahatsız edeceğiz

Çağlayan, " Faiz lobisine verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz demeyeceğiz. Çünkü her zaman rahatsızlık vereceğiz" dedi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2001 yılında vatandaştan topladığı 100 liranın 86'sını faize ödediğini, ancak günümüzde bu rakamın vatandaşa hizmete gittiğini belirterek, "Faiz lobisi bundan çok rahatsız. Faiz lobisini sonuna kadar rahatsız edeceğiz ve hiçbir zaman yollarda yazan; 'Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' demeyeceğiz. Çünkü her zaman rahatsızlık vereceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ORSİAD - KOSGEB İşbirliği İle Uygulamalı Girişimcilik Sertifika Dağıtım törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Çağlayan, çözüm sürecinden rahatsız olanların bu süreci baltalamak için Gezi Parkı eylemlerini inşa ettiğini öne sürerek, "Çözüm sürecinde 7. aya giriyoruz. Bakın artık analar ağlamıyor. Ne vakit oldu şehit haberleri gelmiyor. İşte bunlar rahatsız ediyor birilerini. Doğuda yatırımlar patlıyor. Tabi rahatsız olurlar." dedi.

"IMF'YE BORCU SIFIRLADIK OLAYLAR BAŞLADI"

10 yıl önce Uluslararası Para Fonu (IMF)'ndan 1 milyar dolar daha para dilenmek için giden Türkiye'nin yerini şimdi IMF'den kurtulmuş, hatta ona borç para veren bir Türkiye'nin aldığına işaret eden Çağlayan, "Elbette bu durumda birilerinin hoşuna gitmedi." diye konuştu.

Sertifika törenine katılan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de konuşmasında Gezi Parkı bahanesiyle çözüm sürecini sabote eden marjinal gruplara dikkat çekerek, "Gezi olaylarıyla birlikte olayların nasıl saptırıldığını, insanların nasıl kandırıldığını gördük. Çok dikkatli olmamız lazım. Herkes kendi işine baksa tüm bunlar yaşanmayacak." ifadelerini kullandı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci de Gezi Parkı olaylarına değindi ve çıkan olaylardan sadece Kızılay esnafının değil, bütün Ankara'nın etkilendiğini söyledi.