BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.520,99
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakanı kim doldurdu?

Ahmet Hakan 14 Nisan mitingçilerine inat bir yazı yazmıştı geçtiiğimiz günlerde. Ancak bir söylenti yayıldı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Başbakan Erdoğan için yazısı 8 Nisan Pazar günü demişti. Bu yazı Erdoğan karşıtlarını öfkelendirmişti.

Yazıda Erdoğan'ın hakaretlere ölçüsüz eleştirine inat Çankaya'ya çıkması gerektiği yazıyordu. Ancak bu yazının arkasında başka biri olduğu söylendi. Vatan yazarı Mustafa Mutlu, herkesin dilinde olan fısıltıyı yüksek sesle dile getirdi:

Mutlu, böylesi iddialı ve tartışma yaratacak soruyu gündeme getirmesini "çok güvenilir kaynaklara" dayandırdı. Peki neydi Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'nin sağda solda söylediği iddia edilen sözleri: 

"Kiminle sohbet etse (ki yanında genellikle Başbakan Erdoğan’ın özel danışmanı Mücahit Aslan da oluyormuş,) “Ahmet Hakan’a o yazıyı ben yazdırdım” diyormuş!"

Yazar daha sonra Ahmet Hakan'a açık mektun niteliğinde şu soruları yöneltti:

1) O yazıyı sen mi yazdın; yoksa sağda solda söylediği gibi Akif Beki mi kulağına fısıldadı?

2) Eğer sen yazdıysan nasıl oluyor da Akif Beki’nin “Ben yazdırdım” diye salınarak dolaşmasından rahatsız olmuyorsun? Senin gibi hızlı bir “kulisçi”nin, benim bile kulağıma gelen bu sözleri duymamış olması ihtimali var mı?

3) Yok o yazının ana fikrini gerçekten Başbakanlık Sözcüsü senin kulağına fısıldadıysa; bu, senin gibi “aykırı” bir kaleme yakışır mı?

4) Bu durum yazarlık ve insanlık gururunu yaralamaz mı, “karizma”yı çizdirmez mi?

5) Sen sen ol, (öyle ya da böyle) kendini birilerine kullandırtma!