BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan yazdı Fetullah ile IŞİD arasındaki 7 fark

Ahmet Hakan bugünkü yazısında FETÖ ile IŞİD arasındaki 7 farkı sıraladı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin mimarı FETÖ artık IŞİD ile karşılaştırılıyor. Yüzlerce insanın canına kasteden binlerce insanı yaralayan örgütün barbarlığı herkesi dehşete düşürdü.

Siyasetciler FETÖ'nün IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu dile getirdi. Peki takiyyeci örgüt ile IŞİD arasındaki farklar neler? Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde 7 farklı okurlarıyla böyle paylaşıyor:

1- IŞİD hedefine ulaşmak maksadıyla da olsa asla kravat takmaz, takım elbise giymez, tıraş olmaz, "tedbir" yapmaz...
 FETULLAH ise içki içmeyen adamını “Aman şakirt, kendini belli etme, tedbiri elden bırakma, alkol al, dans et” der.

2- IŞİD, dini kendisi gibi algılamayanları boyunları kesilecek kâfirler olarak görür ve bunu belli eder. FETULLAH ise dini kendisi gibi algılamayanları alabildiğine küçümser ama bunu asla belli etmez.

3- IŞİD hiçbir kibarlığa sığınma gereği duymadan ve kendisinden nefret ettirmeyi göze alarak barbarlığını icra eder... FETULLAH ise içinde taşıdığı barbarlık potansiyelini son ana kadar gizler, saklar ve belli etmez.

4- IŞİD gözünü kırpmadan kelle keser... FETULLAH ise gözünü kırpmadan tankla ezer.

5- IŞİD Haşhaşilerini cennette huri vaadiyle aldatıp intihar komandosu yapar... FETULLAH ise Haşhaşilerini kendisinin Mehdi olduğuna inandırarak kamikaze yapar.

6- IŞİD ordu kurup en hunhar saldırılarla fethetmeye, ele geçirmeye ve tutunmaya gayret eder... FETULLAH ise devlet kadrolarına sızıp devleti yukardan ele geçirmeye gayret eder.

7- IŞİD, toplumların en altlarındaki yoksul, çaresiz ve işsizleri ya da şiddete temayüllü psikopat tipleri kendisine asker yapar. FETULLAH ise generalleri, savcıları, rektörleri, polis şeflerini 30 yıllık yatırımla yetiştirip kendisine asker yapar.