BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konutta yüzde 20 indirim, 120 ay taksit!

Darbeye karşı duran vatandaşa destek vermek istediklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu halk bunu hak ediyor” dedi.

Abone ol

Emlak Konut GYO, Türkiye genelindeki 30 konut projesinde büyük bir kampanya başlatıyor. Evler 120 ay taksitle ve tüketici enflasyonuna (TÜFE) endeksli satılacak, borcunu peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapılacak. Darbeye karşı duran vatandaşa destek vermek istediklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu halk bunu hak ediyor” dedi.
 

BAŞARISIZ darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için önemli bir adım atıyor. Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, geçtiğimiz günlerde gelir paylaşımı modelle iş yaptığı 60 müteahhitle toplandı. Gayrimenkul sektörünü harekete geçirecek bir kampanya üzerinde çalışan sektör temsilcileri vatandaşın da endişelerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bugüne kadar sadece dar gelirli vatandaş için yapılan uygun ödeme kampanyaları tüm Emlak Konut projelerine yayılacak. Ağustos ayı için geçerli olacak kampanyanın 30 proje ve 15 bin bağımsız bölümde uygulanması bekleniyor.

YÜZDE 20 İNDİRİM 
Emlak Konut, tüketici enflasyonuna (TÜFE) endeksli konut satışı yapmayı planlıyor. Örneğin; 100 bin TL’lik bir ev için 30 bin peşinat istenecek. İsteyen peşinatı da kredilendirecek. Kalan tutar 120 ayda ödenecek. 583 TL’lik taksitlere ilk bir yıl TÜFE etkisi yansıtılmayacak. Sonra tüketici enflasyonu (TÜFE) oranında zam yapılacak. Bu oran için de bir üst sınır konulacak. Alıcılar 1 yıl sonra kalan borcunu nakit olarak öderse sıfır ‘0’ faizle evlerini almış olacak. TÜFE endeksli alım yapmak istemeyenlere de 0.7 faizle satış yapılacak. Emlak Konut’un üçüncü seçeneği ise evini almış ve borçlu olanlar için. 4.5 milyar TL alacağı olan Emlak Konut GYO borcunu peşin ödemek isteyenlere de yüzde 20 indirim yapacak. Bu kampanya ile hem vatandaşa uygun ödeme koşulları sunulması hem de durgun bir dönemde geçen inşaat sektörüne hareketlilik getirilmesi bekleniyor.  

‘BOŞ DURAMAZDIK’
Darbe girişimi sonrası görüşü, partisi ne olursa olsun tüm vatandaşların sokağa çıktığını, birlik ve beraberlik içinde bir mücadele gösterdiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu millet darbeye karşı dimdik durduysa bu koltukta otururken biz boş duramayız. Emlak Konut olarak finans gücümüzü şimdi kullanmayacağız da ne zaman kullanacağız. Cumhurbaşkanımız her fırsatta faizleri indirin diyor. Biz kamu iştiraki olarak üzerimize düşeni yaptık ve iddialı bir faiz oranı ortaya koyduk. Bu halk bunu hak ediyor. Bu olay sonrası ev taksitini düşünen vatandaşın endişesini ortadan kaldıracağız” dedi. 

KÂRDAN FERAGAT EDİLECEK
EMLAK Konut GYO yöneticileri gayrimenkul sektörü temsilcileri ile buluşmaya devam ediyor. İnşaat sektörünün 2 milyondan fazla kişiye istihdam sağlandığını belirten Kurum, şirketlere ‘kimseyi işten çıkarmayın’ dediklerini söyledi. Kurum uygun ödeme kampanyasının gayrimenkul şirketlerince de olumlu karşılandığını, herkesin dahil olmak istediğini dile getirdi. Gayrimenkul sektörü temsilcileri de kârlarından da feragat etmeye hazır olduklarını, ekonominin çarklarının dönmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. 

TMB: DİMDİK AYAKTAYIZ
TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB), darbe girişiminin ardından uluslararası düzeyde harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “TMB olarak biz de hemen küresel düzeyde hareket geçtik. Üye olduğumuz tüm uluslararası inşaat sektörü kuruluşları ve yabancı misyon temsilciliklerine, Türkiye’nin ve inşaat sektörünün bütün kurum ve kuruluşlarıyla dimdik ayakta olduğunu anlattık” dedi. TMB, yakın ve aktif ilişkide olduğu ve yönetim kurullarında görev aldığı Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA), Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu (FIEC), Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) ve Dünya Su Konseyi (WWC) gibi uluslararası meslek kuruluşları ile Türkiye’deki bütün yabancı misyon temsilciliklerine gönderilen mektuplarla sürece ilişkin bilgi verdi. TMB Başkanı Mithat Yenigün’ün imzasıyla gönderilen mektuplarda, Türkiye’nin demokrasiye bağlılığı, Türkekonomisinin ve inşaat sektörünün gücü vurgulandı. Hem yurtiçinde hem yurtdışında 100’ü aşkın ülkede devam eden altyapı ve üst yapı projelerinin ara vermeden devam ettiği vurgulandı. Piyasalarda kısmen rahatlama olduğunu belirten Mithat Yenigün, orta-uzun vadede Türkiye ekonomisinin eskisinden de olumlu bir konumda olabileceğinin düşünüldüğünü dile getirdi.