BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,05
ALTIN 2.442,78
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Ertürkün isyanı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, hacize maruz kalan kurum olduklarını söyledi

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ''Bugün Sayıştay denen bir kurum, devletin harcamalarını denetleyen bir kurum Hazineye diyor ki (Siz neden TMSF'ye haciz uygulamıyorsunuz?) Biz neredeyse hacize maruz kalan, yurt dışı yasağına maruz kalan bir kurum durumuna düştük'' dedi.

Ertürk, İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından düzenlenen ''Ekonomi Zirvesi''nde öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasına ''Ayının 40 hikayesi var, hepsi ahlat üzerine'' diyerek başlan Ertürk, kendi hikayesinin de batık bankalar üzerine olduğunu kaydetti.

Ertürk, bugün bankacılık sektörünün Türkiye'nin yükselen sektörü olduğunu, yabancı şirketlerin bu sektöre ilgi gösterdiğini belirterek, TMSF'nin sektörün geçmişteki sorunlarıyla, arkada bıraktığı enkazla uğraştığını söyledi.

Türkiye'deki finans sektörünün neredeyse tamamının bankalardan oluştuğunu, bankacılıkta yaşanan sorunların ekonomiyi diğer sektörlere oranla daha fazla etkilediğini anlatan Ertürk, sektörle ilgili kanun hükmünde kararnameler ve yasaların gelişiminden bahsetti.

Ertürk, 2005 yılında 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çıkarıldığını anımsatarak, şu görüşleri aktardı:

''Umarım bu kanun yerine oturmuştur. Daha sonra birkaç küçük değişiklikle beraber bu kanunun bankacılık sektörünü düzenleyen temel bir metin olarak yaşamasını diliyoruz. Bir tek dileğim orada, o kanunun bizimle ilgili bölümlerinin en kısa zamanda kanundan çıkarılıp yok edilmesi. Ya da bağımsız bir yasal düzenlemeye kavuşturulmasını ben açıkçası daha yararlı görüyorum.'' Kanunun yabancı bir bankacı tarafından anlaşılmasının zor olduğu görüşünü dile getiren Ertürk, kanunla birlikte bir de tarih kitabı verilmesi gerektiğini söyledi.
Ertürk, o tarih kitabını da kendilerinin yazmaya başladıklarını ve kitabın bu yıl sonunda çıkacağını belirterek, ''Böylece kitabı, kanunun yanında hediye olarak veririz'' dedi.