BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,03
ALTIN 2.441,03
HABER /  DÜNYA

İran Türkiyeyi dikkate alıyor

Ahmedinejad ''İran, Türkiye'nin Faye Turney'yi serbest bırakma talebini 'olumlu bir bakışla' inceleyecek'' dedi.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran'ın elindeki İngiliz kadın asker Faye Turney'nin serbest bırakılmasına ilişkin Türkiye'nin talebini olumlu biçimde inceleyeceğini açıkladı.

Mahmud Ahmedinejad, İran Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ''İran, Türkiye'nin Faye Turney'yi serbest bırakma talebini 'olumlu bir bakışla' inceleyecek'' dedi.

Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahmedinejad ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi'nin 15 İngiliz askeriyle görüşebileceğini söylediği, ayrıca İngiliz kadın askerin serbest bırakılması talebinde bulunduğu belirtildi.
Haberde, ''İngiliz hükümetinin kötü tutumu nedeniyle bu dosyanın hukuki bir yola girdiğini belirten Ahmedinejad, Türk talebinin olumlu bir bakışla incelenmesi için talimat verdi'' denildi.
Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüştüğünü söylemiş ve Mutteki'den öncelikle bayan esirin serbest bırakılması konusunda yardımcı olmalarını rica ettiğini, Mutteki'nin de kendisine bayan esiri serbest bırakabileceklerini söylediğini kaydetmişti.