BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,47

Ahmet Davutoğlu'nun gidişi, İnternethaber'in 16. yıldönümü

16 yıl boyunca bizimle birlikte yol alan, bizimle yolunu ayıran, İnternethaber'in bugünlere gelmesinde emeği olan herkese, ama herkese selam olsun!

AK Parti'nin son kongresinde, Ahmet Davutoğlu'nun "lider" olamayacağını ve sadece Genel Başkan olduğunu yazdım diye, Başbakan'ın Basın Danışmanı Osman Sert tarafından cezalandırıldım.

Dahası var... 

O yazı, Süleyman Özışık'ın TRT'deki programına da engel oldu. 

Osman bizden biriydi daha önce. Ahmet Bey'in Başbakan olmasıyla birlikte başka biri oldu. Osman'la ilgili yazacak çok şey var ama; özetle bu arkadaş kibrin esiri oldu diyebilirim. 

Osman gibi Ahmet Davutoğlu'nun etrafını saran birkaç kişinin yanlış yönlendirmesiyle, bugünlere geldik. Binali Yıldırım'ın oğluyla ilgili şer odaklarına servis edilen o fotoğraf, bana göre bardağı taşıran son damla oldu. 

Nasuhi Güngör'ün dediği gibi, AK Parti Ahmet Davutoğlu ile devam edemezdi. 

Etmedi, edemezdi!

Ahmet Davutoğlu'na kalsaydı, Türkiye 7 Haziran seçimleri sonrasında kaosa sürüklenecekti. "Koalisyon sevdası"yla yanıp tutuşan Ahmet Davutoğlu'nun önünü herkes çok iyi biliyor ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan kesti. Erdoğan koalisyona sıcak bakmayınca, 1 Kasım seçimleri yapıldı ve AK Parti, Erdoğan'ın sayesinde zafere ulaştı.

1 Kasım zaferiydi aslında Davutoğlu ve etrafındaki kişilerin başını döndüren. "Biz" yerine, "ben" demeyi tercih ettiler. "Erdoğan'ın medyası varsa bizim medyamız da olmalı" dediler. Erdoğan'a sabahtan akşama kadar küfür eden Taraf'la kolkola girdiler. Genel Başkanlık yolunu nasıl nakış gibi işledilerse, liderlik yolunda da aynı yolu seçme Karar'ı aldılar. Davutoğlu ve ekibi yaptıklarıyla sadece kendilerini değil, bir çok kişiyi ateşe attılar.  Davutoğlu'nun kongre kararıyla birlikte o kişiler dünden itibaren cayır cayır yanmaya başladı. 

Özeti...

AK Parti Hareketi'nin liderine gizli kapaklı ya da açıktan yaptıklarının bedeli çok ağır oldu. Bundan sonra, ne Ahmet Davutoğlu'nun ne de onu yanlış yönlendirenlerin iflahı mümkün değil. 

Geçmiş olsun!

Erdoğan'dan dönen operasyon

Ahmet Davutoğlu, aslında göreve geldiği ilk günlerde büyük bir hatanın altına imza attı. AK Parti Genel Merkezi'ndeki koltuğuna oturur oturmaz, Erdoğan'a yakın etkili bir Genel Başkan Yardımcısı'nın ekibini görevden aldı.

Bu operasyon istifa getirmişti. 

Sözünü ettiğim Genel Başkan Yardımcısı ekibi görevden alındı diye istifa etti.

Tayyip Erdoğan'ın müdahalesi sonucu, Davutoğlu geri adım atmak zorunda kalınca verilen istifa dilekçesi çöpe atıldı.

İşte o günden sonra Erdoğan'ın güveni sarsıldı. 

Davutoğlu sonraki günlerde hatasını telafi etmek yerine daha çok hata yaptı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na Süleyman Karaman'ı ısrarla atamadı mesela. AK Parti tek başına iktidar olmasına rağmen, Karaman gibi bir çok işinin ehli kişinin atamasına engel oldu Davutoğlu. 

Özeti...

Çekirge daha fazla sıçrayamadı!

İnternethaber 16 yaşında

Aslında bugün İnternethaber'in 16 yıllık serüvenini yazacaktım. 2000 yılında başlattığımız yolculuk, çok şükür bugün itibariyle 16 yılını doldurdu. 

Ûstad'a buradan selam olsun!

16 yıllık yolculuğumuzda bizi hiç yalnız bırakmayan okuyucularımıza bin selam olsun! 

16 yıl boyunca bizimle birlikte yol alan, bizimle yolunu ayıran, İnternethaber'in bugünlere gelmesinde emeği olan herkese, ama herkese selam olsun!

İnternethaber büyüdükçe düşman sayımız artıyor!

Ama dostlarımızın sayısı, bize düşman olan herkesi ezip geçiyor. 

İki kişi ile başlattık bu yolculuğu... 

Ben ve Süleyman Özışık. 

16 yılda 60 kişilik dev bir aile olduk. 

Şükürler olsun!

Kutlu olsun!

İyi ki varsınız... 

Siz olmasaydınız İnternethaber olmazdı!

Hep birlikte nice yıllara dostlar...