BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu Meclis'te ilk o partiye gitti!

AK Parti'nin yeni genel başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'de ilk MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elin sıktı.

Abone ol

AK Parti Kongresi'nde dün Genel Başkan seçilen Ahmet Davutoğlu, yemin töreni için geldiği TBMM genel kurulunda AK Partili milletvekillerin alkışları ile karşılandı. Davutoğlu yerine oturmadan muhalefet sıralarına giderek, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Grup Başkanvekili Aydın'ın elini sıktı.

DAVUTOĞLU EN ÖNE OTURDU

Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'na gelişinde, daha önce Erdoğan'ın oturduğu AK Parti sıralarının en önüne oturdu. Davutoğlu'nun yanında AKP grup başkan vekili Nurettin Canikli yer aldı. Davutoğlu yerine oturmadan muhalefet sıralarına giderek, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Grup Başkan Vekili Aydın'ın elini sıktı.

BURAK ERDOĞAN GELMEDİ

Genel Kurul salonuna Erdoğan ailesinden önce çocuklar, Bilal, Esra ve Sümeyye geldiler. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte TBMM'ye gelen Emine Erdoğan, genel kurul salonuna daha sonra geldi. Erdoğan ailesinden Bilal Erdoğan'ın eşi ve çocuğu izleyiciler arasındaydı. Burak Erdoğan ise, törene katılmadı.

SARE DAVUTOĞLU DA GELDİ

Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve oğlu Mehmet de, izleyiciler arasında yer aldılar. Sare Davutoğlu, kordiplomatik üst düzey devlet görevlileri için ayrılan locadan genel kurulu izledi. Sare Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı'nın yanına oturdu.

TÜM KUVVET KOMUTANLARI GELDİ

Yemin töreninde başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve tüm kuvvet komutanları katıldı. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve tüm yüksek yargı organlarının başkanları da yemin töreni için kendilerine ayrılan yerdeydi.