BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.416,45
HABER /  SPOR

Ahmet Çakardan komplo teorisi

Hakem hataları haftaya damgasını vurdu, senaryolar kuruldu. Ahmet Çakar'dan komplo teorisi geldi.

Abone ol

Fenerbahçe, Çaykur Rize ve Kasımpaşa gözden çıkarıldı. Bu sözler Aeski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar'a ait. Çakar'a göre her üç takımın ortak özelliği Başbakan Erdoğan. Hükümet ile kavgalı olan Ulusoy'un intikam amacıyla bu üç takımın bu sezon üzüleceğini iddia etti.

Sabah yazarlarının görüşlerini bildirdiği Serbest Kürsü bu hafta çok tempoluydu.

Editör: Sayın Ahmet Çakar, bir gün 'Sistem G.Saray'ı istemiyor, ikinci de olamayacak' demiştiniz. Kayseri-F.Bahçe maçı sonrası Mahmut Uslu'nun açıklamalarının ardından yeniden operasyon tartışmaları gündemde. Bilginiz, hissiyatınız ve tecrübeniz size ne söylüyor?

Ahmet Çakar: Artık iş futboldan çıktı. Operasyon net bir şekilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılıyor. Bu hafta yapılan işlerde gördük ki Çaykur Rize Başkanı ve Fenerbahçeli yöneticiler çok şey biliyor ama açıklamıyorlar. Çünkü çoğu iş adamı. Siyasetçilerle karşı karşıya gelmek istemiyorlar.

Editör: Yani federasyon, Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ı üzmek için bir şeyler mi yapıyor?

A.Ç: Evet. Sayın Başbakan Fenerbahçeli'dir ve doğum yeri Rize'dir. Ama net bir şekilde operasyon Başbakan'ı rahatsız etmek ve üzmek için yapılmıştır. Fenerbahçe ve Çaykur Rize net bir şekilde dişlerini gösterdi. Geçen sene Denizli'nin yaptığı gibi herkes kendi hukukunu kendi almak istiyor. Bundan sonra masumane hakem hataları da sistem gereği olarak görülecektir. Ben bu yüzden 'Haluk Ulusoy gitsin' diyorum.

"LOBİYİ TÜZEMEN YAPIYOR"
Editör: Sayın Tüzemen; Adnan Polat ve Fatih Gökşen'in açıklamalarıyla G.Saray'ın da Ulusoy Federasyonu'nu eleştirmeye başladığını görüyoruz. Sizce bu sene federasyon, G.Saray'ın önünü kesmek için çaba sarf ediyor mu?

Levent Tüzemen: Bunu yeni keşfedenlere 'Günaydın' diyorum. Ulusoy, Mövenpick Otel'de bunu resmen deklare etti. Galatasaray Başkanı'nı adam olmamak ve kendisine kazık atmakla suçladı. Ulusoy, federasyon başkanı olduğu ve Canaydın G.Saray Başkanı olduğu sürece G.Saray zirve yarışında yer alamaz.

Editör:
G.Saray ve F.Bahçe'nin karşısında durduğu bir federasyon ne kadar yaşar?

A.Ç: Şu anda Galatasaray'ın lobisi yok. Canaydın'ın tutarsız tavırları, maddi problemler, aralarındaki sorunlar buna neden oldu. Bugün Türk futbolunda Galatasaray lobisini ayakta tutmaya çalışan kişi gücü oranında Levent Tüzemen'dir. Ulusoy ile Aziz Yıldırım arasındaki kaos büyüyor. İkisinin birden Türk futbolunda kalması mümkün değil. Biri gidecek. Federasyon siyasi düşünceler içinde. Bundan sonra gelecek hükümeti düşünerek adım atıyorlar. Zamanında Ulusoy'un yanında yer alanlar şimdi onun karşısına geçti. Ben burada 'Galatasaray'ı şampiyon yapmayacaklar' derken hepiniz gülüyordunuz. Şu anda birilerinin gönlünden geçen düşme adayları şöyle: Sakarya, V.Manisa, Ç.Rize. Becerirler mi bilmiyorum ama bunu istiyorlar.

L.T: Ben lobicilik yapmıyor ve bu ifadelere katılmıyorum.

A.Ç: Galatasaray'ın menfaatini yönetimden daha çok koruyorsun demek istiyorum.

L.T: Ben yönetici değilim. Gazeteciyim. Sadece kalemimle doğruyu göstermek istiyorum. Meslek olarak inandığım şeylerin arkasında dururum. Galatasaray yöneticileri beceriksizse onlara da yol gösteririm.

A.Ç:
Ben de bunu diyorum zaten. Gürcan da son derece iyi bir gazetecidir ama o da Zico antipatisiyle zaman zaman Fenerbahçe'ye zarar verdi. Aslanı kediye boğdurtmam. Zaman zaman bazı arkadaşlarımız kişisel egoları yüzünden bir kulübü diğerinden ayrı tuttular.

Editör:
Sayın Bilgiç, Çakar'ın öne sürdüğü, Fenerbahçe yönetiminin de şikayetçi olduğu operasyon iddialarına karşı F.Bahçe bundan sonra ne yapar?

Gürcan Bilgiç: F.Bahçe'nin ikinci yarının başında kaybettiği puanlar yüzünden bugün bunları tartışıyoruz. Bunun sorumlusu da Zico. Bundan sonra alınacak her sonuç Zico'ya ve federasyona rağmen alınacaktır. Geçen sezon sonu Aziz Yıldırım istifa kararını verirken 'Bana olan düşmanlıklar yüzünden Fenerbahçe zarar görüyor' demişti. Haklı olduğunu bugün görüyoruz. Ortam, F.Bahçe maçlarındaki hatalar yüzünden gerilmiyor. Fenerbahçe'nin rakiplerinin maçları yüzünden geriliyor.

L.T: 'Bir dönem futbolun sahada oynandığını sanıyorduk ama masa başında oynandığını öğrendik' diyen Fenerbahçe yönetimi bu kirlilik içinde ne kadar temizdir?

G.B: 'Maçlar yalnız sahada kazanılmıyor' demişti. Ahmet Hoca, Galatasaray'a operasyon yapıldığını iddia etti. Bugüne kadar bununla ilgili tek bir saha delili gösteremedi. Son maçta Erciyes'in ikinci yarıdaki ilk faulünü +92'de kazandığına dikkat çekerim.

A.Ç: Operasyon sadece sahada yapılmaz. Verilen cezalarla veya psikolojiyle de yapılır. Benim tezim birilerinin Başbakan'ı üzmek için, spor camiasında Erdoğan'a yakın takımların başarılı olamaması üzerine bir operasyondur. Bu tezimi F.Bahçe ve Rize için söylüyorum. LİG A'da da Kasımpaşa'ya bakın. Üstelik Galatasaray'a yapılan operasyonun nedenlerinden biri de Özhan Canaydın'ın Başbakan ile girdiği yakın ilişkilerdir. Şimdi buyurun Gürcan Bey.

G.B: Çakar, operasyonundan bahsederken 'Fenerbahçe şampiyon olacak' demişti. Bu nasıl bir strateji ki her hafta değişiyor.

A.Ç: Ben yine Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını düşünüyorum. Ayrıca her operasyon yüzde yüz başarılı olamayabilir. Acı olan şu; biz Türkiye'nin en büyük spor servisinde oturmuş gizli servisin istihbarat bölümü gibi konuşmalar yapıyoruz. Tüzemen de televizyondaki programında bana hak verdi.

Sabah