BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.469,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ahmet Atakan öldürüldü mü?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Ahmet Atakan'ın biber gazı kapsülü ile vurularak binadan düştüğü iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Abone ol

İNTERNET HABER -Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Ahmet Atakan'ın ölüm sebebi nedir? Ahmet Atakan'ın biber gazı kapsülü ile vurularak binadan düştüğü iddiaları doğru mudur? Bu iddialar araştırılmış mıdır?

Ahmet Atakan öldürülmüş müdür? Ahmet Atakan'ın katili veya katilleri kimlerdir? Bu katil veya katiller cinayeti işlerken devletin resmi üniforması ve araçlarını kullanmışlar mıdır?

Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş ve Ahmet Atakan'ın katillerinin bulunmasıyla ilgili yasal çalışma hangi aşamadadır?

Son 5 ay içinde Emniyet güçleri kaç yurttaşımızın ölümüne sebep olmuştur?
Hükümetinizin halka karşı polis müdahalesi dışında başka bir planı yok mudur? Halkın en makul talepleri ve demokratik haklarına karşı polis müdahalesinde bulunmak yerine uzlaşma ve halkı dinleme yoluna başvuracak mısınız?

Emniyet birimlerine kendi halkına karşı ölümcül güç kullanma yetkisini kim verdi?
Mısır'da ve Suriye'de ölen masum siviller gibi ülkemizde polis ve eli sopalı kişilerce öldürülen gençlerimiz için de aynı tepkiyi ortaya koyacak mısınız?"