BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Altan, Atilla Taş ve ve Ali Bulaç'tan bombalar

Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ali Bulaç, Ahmet Turan Altan, Atilla Taş ve Şahin Alpay CHP'lilerle hapiste konuştular. Kimi itiraflarda bulundu kimi iktidarı suçladı işte söyledikleri.

Abone ol

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazetecilerle görüşen CHP'li vekiller bir rapor hazırladı. Raporda en dikkat çeken Ahmet Altan'ın Atatürk itirafları oldu.

Altan, "Tutuklu değiliz, esiriz. Bunları görünce Atatürk'ü tutuyor noktasına geldim. Bugün Atatürk'ü arar hale geldik" dedi. Ahmet Altan'ın Atatürk'le ilgili bu sözleri twitterda TT oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Silivri Cezaevi'ne gerçekleştirdikleri ziyarette gazeteciler Ahmet Altan, Murat Aksoy, Atilla Taş, Ali Bulaç, Şahin Alpay, Habip Güler, Ahmet Turan Alkan ve Mehmet Altan ile görüşerek bir rapor hazırladı.

Rapora göre Ahmet Altan şunları söyledi;

AHMET ALTAN : Tutuklu değiliz, esiriz. Yasa ile kanıt arasındaki bağı ortadan kaldırmışlar. Bunlar kanıt aramıyorlar.

-12 gün boyunca Terörle Mücadele bodrumunda tuttular. İşlerine geldiklerinde dava, işlerine geldiklerinde kumpas diyorlar.

-Darbecilerle hırsızların el ele verdiği bir güçle karşı karşıyayız. Bizi, AKP ve CHP tabanı anlamıyor. Biz, onun için yalnızız.

-CHP; Balyoz ve Ergenekon'dan bize kızgın, AKP diktatör dediğimiz için kızgın. Herkes nefret ediyor, iki tabanı da anlıyoruz biz.

-Cumhuriyet'in basılmasıyla, Rus uçağının düşürülmesi aynıdır. Zorbalıkla mücadele ettiğim için buradayım, ağlamam, şikâyet etmem.

-Bunları görünce Atatürk'ü tutuyor noktasına geldim. Kendine rakip olarak Atatürk'ü görüyor, onun resimlerini indiriyor. Bugün Atatürk'ü arar hale geldik. Can Dündar'a ve Cumhuriyet'e yapılan şey CHP'ye de yapılacak.

ALİ BULAÇ NELER DEDİ?

-Televizyonda arandığımı duyunca, kalktım teslim oldum.  Maaşlarım Bank Asya'ya yatıyordu, Bank Asya ile ilişkim bu kadar. Doğru dürüst ibadetimizi yapamıyoruz. Kaçma ihtimalim yok, tutuksuz yargılasınlar.

-Birçok bakan, milletvekili benim yanımda yetişti. Erdoğan'a üç buçuk yıl danışmanlık yaptım, eleştirel durdum.

-Medine Vesikası önemlidir, tekrar gündeme gelmeli. Solcu, sağcı, ateist, komünist, Müslüman hepsi bir araya gelmeli. Büyük bir kubbe oluşturulmalı. Bu kubbenin yarım ayakları özgürlük, ahlak, adalet ve birlik olmalı, herkes bu kubbenin altında olmalı.

ŞAHİN ALPAY(ZAMAN YAZARI) : MAPUSLUK ZOR
-72 yaşındayım bu yaşta mahpusluk zor.

-15 Temmuz yapılırken aldatılmışlık duygusu hissettim. Böyle bir şeyle ilgileri olduğunu bilsem durmazdım. ‘Örgüt üyesisin' diyorlar. Benim herhangi bir cemaatle örgütle ilgim olmaz.

-Hastaneye iki elim kelepçeli gidiyorum. İki kişi koluma giriyor, giderken aşağılanıyorum.

ATİLLA TAŞ : AK PARTİ'NİN TUTSAĞIYIZ
-Twitter'dan cezaevine giren dünyada tek mahkûmum. Bana "Bu ülkede diktatörlük olsaydı sen bu tweetleri atamazdın" diyenler vardı. Ben şimdi o tweet'lerden cezaevine girdim. Bu nasıl dava siz karar verin. Bizimle ilgili acaba FETÖ'cü mü diye kuşkular vardı. Ama Cumhuriyet operasyonu olunca, operasyonların muhaliflere yönelik olduğu anlaşıldı. AKP'nin tutsağıyız.

MEHMET ALTAN NELER SÖYLEDİ?
-Bana yapılan suçlama ile herkesi buraya koyabilirler. Darbe Komisyonu'na çağrıldım, şimdi darbecilikle suçlanıyorum. Cemaat devleti ele geçiriyorsa devlet devlet değildir dedim. Zaman'da yazmadım, akıllı telefonum yok, ByLock yok, Eagle yok. 5 yıl önce Bank Asya'dan 3 ay üniversite maaşımı almışım.

AHMET TURAN ALKAN (ZAMAN YAZARI)
- Benim terörle yan yana olmam mümkün değil. Kemal (Kılıçdaroğlu) Bey haklı. Onun hakkında üç olumlu cümle yazmadık.