BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.502,08
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejada vize bilmecesi

İran BM toplantısı için Ahmedinejad'a vize verilmedi diyor. ABD ise bu iddiları yalanlamaya devam ediyor.

Abone ol

ABD, İran'ın, New York'ta BM'yi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve diğer İranlı diplomatlara hala vize verilmediği şeklindeki suçlamasını yalanladı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, İran cumhurbaşkanı ve diplomatlarının vizelerinin onaylandığında ısrar edildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, "İran'ın açıklamasının doğru olmadığını, Dışişleri Bakanlığının hafta başında bildirdiği gibi vizelerin onaylandığını" söyledi.

Ahmedinejad, BM Güvenlik Konseyinin, İran'a uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmaması nedeniyle yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören bir karar tasarısının ele alınıp oylanacağı toplantısında konuşmak istiyor. Tasarı konusunda bugün toplanması beklenen Konseyde, yarın oylama yapılabileceği belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü Ahmedinejad'ın aralarında bulunduğu 39 İranlı yetkilinin vizelerinin onaylandığını açıklamıştı. İran ise bugün cumhurbaşkanı ve heyetine ABD'nin hala vize vermediğini bildirmişti. Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinden Abbas Aragçi, yaptığı yazılı açıklamada, "Bütün bürokratik aşamaların geçilmesi ve Amerikan yetkililerinin medya aracılığıyla yaptıkları İran cumhurbaşkanının heyetine vize verecekleri şeklindeki vaatlere rağmen, şu ana kadar İran cumhurbaşkanı ve kendisine eşlik eden heyetin vizeleri çıkmadı. Bu, BM'nin konsolosluk kurallarına aykırıdır ve İran'ın barışçı nükleer programına karşı ön yargılı bir davranıştır" demişti.