BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.501,51
HABER /  EKONOMİ

Fortis Globale transfer

Fortis’in global yönetimine en son eklenen isim Fortis Genel Müdür Yardımcısı Bülent Nur Özkan oldu.

Abone ol

Fortis Türkiye’den, Fortis’in global yönetimine en son eklenen isim Fortis Genel Müdür Yardımcısı Bülent Nur Özkan oldu.

Hatırlanacağı gibi, Fortis’in Dışbank’ı satın almasının ardından Fortis’in global yönetimine Türkiye’den 3 yönetici dahil olmuştu: Fortis Türkiye Genel Müdürü Faik Açıkalın, Fortis Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Kaan Cesur ve Fortis Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermert.

Bülent Nur Özkan, bu atamayla birlikte hem Türkiye’deki Ticari Bankacılık operasyonlarından hem de Fortis’in dünya çapındaki Ticari Bankacılık pazar payını ve toplam gelirlerini artırmadan sorumlu olacak.

Türk finans sektörünü yeni bir hizmet anlayışı ile tanıştıran Fortis geçtiğimiz yıl içinde 12 Ticari Bankacılık Merkezi açmıştı. İstanbul (4), Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Denizli, Gaziantep, Kayseri ve Bursa'da açılan ve büyük-orta ölçekli kuruluşların tüm finansal hizmetleri tek noktadan alabildiği Fortis Ticari Bankacılık Merkezleri, firmaların uluslararası ticari ilişkilerinin güçlendirilmesi açısından son derece önem taşıyor.

Ticari Bankacılık Merkezleri aracılığıyla Türkiye’deki firmalar, dünyada iş yapmak istedikleri firmalara dair tüm bilgilere ulaşabiliyor. Şu anda Türkiye’de 12 noktada hizmet veren Ticari Bankacılık Merkezleri, Fortis’in tüm dünyaya yayılmış 111 Ticari Bankacılık Merkezinden oluşan hizmet zincirinin Türkiye’deki halkalarını oluşturuyor.

Öte yandan, Fortis Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari ve Özel Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hans De Backer de, Fortis Belçika Ticari Bankacılık yönetimine atandı. De Backer, doğrudan Fortis Ticari Bankacılık İcra Kurulu Başkanı’na bağlı olarak görevini sürdürecek.

Bülent Nur ÖZKAN
İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olan Bülent Nur Özkan, bankacılık kariyerine 1987 yılında Yapı Kredi’de başladı.

13 yıl boyunca Yapı Kredi’de Ticari Bankacılık ve Kurumsal Bankacılık alanlarında bölüm başkanlığı ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yapı Kredi Değişim Projesi’nde görev alan Özkan, Monitor Company ile birlikte pazarlama stratejilerini oluşturdu.

Bülent Nur Özkan, ayrıca, 1996- 2000 yılları arasında Yapı Kredi Leasing ve Yapı Kredi Düsseldorf AG’de (Murahhas Aza) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2000 yılında Dışbank’a katılan Bülent Nur Özkan, Genel Müdür Yardımcısı olarak, Ticari Bankacılık Satış, Ticari Bankacılık Pazarlama ve Dinamik Girişimci Bankacılık gruplarını yapılandırdı. Özkan, Dışbank’ın Fortis tarafından satın alındığı 2005 yılından bu yana Fortis Türkiye Ticari Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.
Evli bir çocuk babası Özkan, İngilizce biliyor