BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Ahmed Hassan Mısırı uçurdu

Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek final maçlarından üçüncüsü Mısır ile Kamerun arasında oynandı.

Abone ol

Afrika Kupası'nda son şampiyon Mısır, çeyrek finalde Kamerun'u uzatmada 3-1 yendi. Eski Beşiktaşlı Ahmed Hassan biri kendi kalesine olmak üzere 3 gol atarak maça damgasını vurdu.

Kupada son 2 yılın şampiyonu olan ve aynı zamanda bu kupayı en çok müzesine götüren takım olan Mısır, rakibini normal süresi 1-1 biten maçta 3-1 yendi.

26. dakikada Kamerun'un kullandığı kornerde Emana'nın vuruşu direkt kaleye yönelirken, kale çizgisi üzerinde topa kafayla müdahale etmeye çalışan Ahmed Hassan'ın dokunuşu topun filelerle buluşmasını engelleyemedi.

Gole oldukça üzülen Ahmed Hassan, 11 dakika sonar uzak mesafeden kaydettiği şık golle eşitliği sağladı. Maçın ilk yarısı ve 90 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

Uzatmanın 2. dakikasında yeni Ankaragüçlü futbolcu Geremi'nin hatalı geri pasını değerlendiren Nagui, Mısır'ı 2-1 öne geçirdi.

Gecenin adamı Ahmed Hassan'ın 95'te kullandığı serbest vuruşta Kamerun kalecisi Kameni'nin yumrukladığı top, önce direğe daha sonra kale alanı üzerine çarpmasına karşın hakem gol kararı verdi. Kamerunluların uzun süren itirazı sonucu değiştirmeyince 3-1'lik skorla sahadan galip ayrılan taraf Mısır oldu.

Mısır yarı finalde yine Fildişi'ni uzatmada 3-2 yenen Cezayir ile karşılaşacak.

NİJERYA PENALTILARLA
Son çeyrek final maçında ise Nijerya, Zambiya'yı penaltılarla geçebildi.

Normal süresi ve uzatması golsüz biten maçta Nijerya 107. dakikada Onyekachi'nin atılmsıyla 10 kişi kalırken, penaltılarda rakibine 5-4'lük üstünlük kuran 'Afrika Kartalları' yarı finalde Gana'nın rakibi oldu.