BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ahıra giren kurtlar dehşet saçtı

Doğubeyazıt'tan otlatmak için Iğdır'a götürülen 200 koyun, kurtların saldırısına uğradı.

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden otlatmak için Iğdır'a götürülürken Ağrı Dağı eteklerinde kurtların saldırısına uğrayan 200 koyun telef oldu.

Hayvanlarını otlatmak için Iğdır'a giden Doğubayazıt'ın Bardaklı köylüleri, gece saatlerinde Ağrı Dağı eteklerindeki Iğdır'ın Suveren köyü Caf mezrasında mola verdi. Koyunlarını buradaki bir ahıra koyan çobanlar, daha sonra istirahate çekildi.

Saat 01.00 sıralarında ahıra kurt sürüsünün girdiğini fark eden çobanlar, ahıra gittiklerinde kurtların saldırısına uğrayan koyunlarının büyük bir bölümünün telef olduğunu gördü. Çobanlar, bunun üzerine durumu koyunların sahiplerine ve jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, 300 koyundan 200'ünün telef olduğunu, 25'inin yaralandığını tespit etti.

Koyunların sahiplerinden Mahmut Karaca, otlatma mevsimi bittiğinden dolayı koyunlarını Iğdır'a doğru yola çıkardıklarını anlatarak, "Karanlık çökünce biz de Suveren köyüne bağlı Caf mezrasında sabahlamayı düşündük. Koyunlarımızı ahırın içine koyup kendimiz de istirahate ayrıldık. Saat 01.00 sıralarında kalabalık bir kurt sürüsü koyunların içine dalarak 300 koyundan 200 tanesini telef etti. Koyunların 95 tanesi toplu olarak bir alanda telef olurken geriye kalan diğer telef olmuş koyunlar da çevreye yayılmış durumda. Yine sağ kalan 100 koyunumuzdan 25 tanesi de yaralı" diye konuştu.