BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ağustosta Ramazan bir başka güzel

Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi iftar saatini çok uzattı, ama Ankaralılar bunu avantaja çevirdi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA

İNTERNETHABER

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden düzenlediği Mogan Gölü akşam saatlerinde iftarını açmak isteyenlerin uğrak mekanı oldu. İftar saati mesai saatleriyle de çakışmayınca işinden çıkan Ankaralılar ailelerini alarak gölün yolunu tutuyor. Bir yandan gölün eşsiz manzarasını izleyen Ankaralılar bir yandan da iftar saati yaklaşırken yanlarında getirdikleri mangallarda etlerini, sucuklarını pişiriyor. İftar saati geldiğinde de gün batımını izleyerek orucunu açıyor.

Ağustos’ta ramazanın güzelliği bu kadar değil. Gölbaşı Belediyesi iftarını gölün çevresinde açan binlerce Ankaralı için serin yaz akşamını fırsat bilerek eğlence programları düzenliyor. Her akşam iftardan sonra Sahil Park'ta düzenlenen Ramazan eğlencesinde yok yok. Ankaralılar burada Hacivat ve Karagöz gölge oyunundan konserlere kadar pek çok etkinlikle Ramazan coşkusunu yaşıyor. Ankaralı sanatçıların katıldığı son konseri yaklaşık 6 bin kişi izledi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, etkinlik programını hazırlarken yediden yetmişe her kesimi göz önüne aldıklarını belirterek, "Sahil Park’ta Ramazan ayı boyunca her akşam düzenlediğimiz programlara vatandaşlarımızın büyük ilgi göstermesi, yaptığımız çalışmanın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Düzenlemiş olduğumuz şenlikler ile Gölbaşı halkına dolu dolu Ramazan coşkusu yaşatmak istedik ve bunda da başarılı olduğumuzu sanıyorum." şeklinde konuştu.