BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68
HABER /  GÜNCEL

Ağlama Anne oyuncuları Birce Akalay kimdir dizinin Alev'i...

Ağlama Anne dizisi oyuncuları kimdir dizinin konusu ne soruları 1. bölümü ile ekrana gelen dizinin ardından merak edildi. Ağlama Anne dizisinin başrollerinden olan Birce Akalay Damla'nın annesi Alev Fırıncıoğlu'nu canlandırıyor. tek gecelik ilişkinin bedelini hayatı boyunca ödeyen Alev'in dramatik hayatı...

Abone ol

Ağlama Anne oyuncular kimdir, dizinin konusu ne soruları dizinin 1. bölümünün ardından araştırılmaya başladı. Dizinin başrollerinden olan Birce Akalay'ın canlandırdığı Alev Fırıncıoğlu karakteri izleyenlerden tam not aldı. Yıllar önce tek gecelik ilişki sonrasında hamile kalan ve bebeğini gilice doğuran Figen'in yaşadıkları izleyici derinden etkiledi. Peki Ağlama Anne dizidinin Alev Fırıncıoğlu'su Birce Akalay kimdir...

Birce Akalay- Alev Fırıncıoğlu: Zeynep'in "öz annesi", Damla'nın ablası. Adnan'ın geçmişte tek gecelik ilişki yaşadığı kadın. Hırslı bir kadındır Alev. Sarhoş olduğu bir gece yaptığı tek hatayla tüm hayatını karartmıştır. Muhafazakar ailesine bunun hesabını veremeyeceği için bebeğini aldırmaya karar vermiş, ancak beceremeyince bebeğini kaldığı yurtta gizlice doğurmuş ve ölüme terk etmiştir. Bebek son anda kurtarılmış, Alev ise hapse atılmıştır. O gün ailesiyle olan tüm bağları kopmuştur. Ancak aradan yıllar geçtikten sonra Alev çok pişman olmuş, aslında hayatta kızından başka hiç kimsesi olmadığını anlamış ve bugün Damla'nın karşısına çıkıp, kızını geri istiyordur.

AĞLAMA ANNE KONUSU NE: Damla, ablası Alev'in gayrimeşru bir şekilde dünyaya getirdiği ve öldürmeye çalıştığı kızı Zeynep'e sahip çıkmıştır. Damla, Zeynep'e tüm hayatını adamış, babası Hasan'ın evinde sığıntı gibi yaşamış, kendine ait bir yuva kuramamış ve bugün her şeyini verdiği Zeynep'i kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. İyi halden erken tahliye olan Alev'in tek amacı, yılların vicdan azabı ve pişmanlığıyla Damla'nın karşısına çıkıp kızını geri almaktır!

Damla, senelerce her türlü zorluğa göğüs gererek Zeynep'i büyütmüş, Alev ise ona can vermiştir. İki kadın annelik mücadelesi verirken, Zeynep'in dedesi Çetin, dünyaya gelmediğini sandığı torununun hayatta olduğunu öğrenir. Ciddi bir tehdit olarak Alev'in karşısına çıkar. Tek istediği, Zeynep'in babası olan oğlu Adnan'ın Zeynep'i öğrenmemesidir. Bunun için de her şeyi yapabilecek kadar gözü dönmüştür. Ancak her şeye rağmen Adnan'ın öğrenme yolculuğuna girmesi uzun sürmeyecektir.

BİRCE AKALAY KİMDİR: Birce Akalay 19 Haziran 1984’te İstanbul’da doğmuştur. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünde lise eğitimini tamamladı (2003). Aynı yıl girdiği İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümündeki eğitimini tamamlamadı fakat Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

2004’ÜN 3. GÜZELİ…

2004 Türkiye Güzellik yarışmasında üçüncü olduktan sonra Avrupa Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti ve yarı finale çıktı. 2004-2007 yılları arasında Star TV ve TV8’de spor spikerliğinin yanı sıra Şampiyonlar Ligi Özel ve 8. Etap gibi programları da hazırlayıp sunmuştur. 2007 yapımı olan Kader ve yine 2007 yapımı Senin Uğruna dizisinde baş karakterleri canlandırmıştır. Aynı zamanda 2008 Asi adlı TV dizisine konuk oyuncu olarak bir süreliğine katılmıştır. Bunların yanı sıra oyuncu 2008’de vizyona giren Son Ders ve 2009 Ekim aynında vizyona giren Nefes filmlerinde rol almıştır.

2009 yılında TRT 1’de ekrana gelen Alayına İsyan isimli dizinde de Sevtap rolü ile karşımıza çıkan Birce Akalay 2009’un Eylül ayında Sizi Seviyorum isimli sinema filminde Emre Altuğ ile başrolleri paylaşmıştır. 2009’da atv’nin yeni sezon dizilerinden Kış Masalı’nda Zişan rolüyle izlediğimiz Birce Akalay’ın aynı yıl TRT Müzik kanalında başlayan ve TV8’de devam eden programı Sinema Dünyası bir yayın dönemi devam etmiştir. 2010 yılında eski eşi Murat Ünalmış ile birlikte Ürgüp’te bir aşkı anlatan Yer Gök Aşk dizisinde Havva karakterini canlandırmıştır.