BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

O terörist böyle öldürüldü! 218 dakikalık müthiş operasyon...

'Kırmızı Liste'de aranan PKK Tunceli Bölge Sorumlusu 'Çetin Komat' kod anlı Musa Çetiner, yakalanmamak için brandanın altına saklandı ancak ısıya duyarlı İHA tespit etti, F-16'lar tepesine bomba yağdırdı...

Abone ol

Kırmızı listede aranan PKK Tunceli bölge sorumlusu "Çetin Komat" kod adlı Musa Çetiner'in, 9 adamıyla birlikte etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı. Çetiner, 30 Temmuz sabah saat 9.45'te "Baver Dersim" kod adlı Süleyman Şahin ile 11 dakika 25 saniye süren, şifreli bir konuşma yaptı.

'BURASI YAŞANMAZ HALE GELDİ'... Sabah’ın haberine göre; Çetiner'in, "Buralar artık yaşanmaz hale geldi" dediği konuşmayı çözen güvenlik güçleri, Pülümür vadisindeki yerini de dijital bölge haritası üzerinden tespit etti.

BRANDANIN ALTINA GİZLENDİ AMA... Teröristler, İHA'lara yakalanmamak için de bir brandanın altına gizlendi. Ancak, ısıya ve harekete duyarlı olan İHA'lar yine yerlerini tespit etti.

10 TERÖRİST 218 DAKİKADA TEMİZLENDİ... Malatya'daki Erhaç Hava Üssü'nden kalkan iki F-16 savaş uçağı, üzerlerine bomba yağdırdı. Telsiz konuşmasıyla başlayan müthiş takip sonunda, 10 teröristin etkisiz hale getirilmesi 218 dakika sürdü.