BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  RAMAZAN

Ağız kokusu Ramazan'da başına dert olmasın

Ağız kokusu sosyal yaşamda büyük sorun yaratırken, Ramazan ayında en sık şikayet ettiğimiz sağlık sorunlarından biri haline geliyor. Peki ne yapmalı?

Abone ol

Dentistanbul Ataşehir Hastanesi Başhekimi Dt. Canel Eligül, ağız içindeki sorunlu dişlerin Ramazan ayında daha çok kokuya neden olabileceğini belirterek, Ramazan başlamadan ağız-diş kontrollerinin yaptırılması uyarısında bulundu.

Ağız kokusu sosyal yaşamda büyük sorun yaratırken, Ramazan ayında en sık şikayet ettiğimiz sağlık sorunlarından biri haline geliyor. Dt. Canel Eligül Ramazan'da ağız kokusunun en önemli nedeninin kuruluk olduğunu belirterek, günlük ihtiyacımız olan suyu iftardan sahura kadar olan süreçte almamız gerektiğini söyledi.

Ramazanda ağız-diş sağlığına daha çok dikkat etmemiz gerektiğini ifade eden Dt. Canel Eligül, “Ramazan ayı boyunca dişler, dil sırtı ve diş eti bölgelerinin temizlenmesinin önemi daha da artmaktadır. İftar ve sahurda yenilen yemeklerden sonra ağızdaki asit-baz dengesi tamamen bozulur, asit oranında artış olur. Dolayısıyla, bakteri çoğalması için uygun ortam meydana gelir. Yemek yenildikten sonra hemen yatılırsa birikintiler nedeniyle daha çok bakteri üreyebilir” diye konuştu.
Ağız su ile çalkalanmalı

Ağız kokusunun en önemli nedenlerinden birinin kuruluk olduğuna işaret eden Dt. Eligül, “İftardan sahura kadarki süreç içinde vücudun azalmış su miktarını yerine koymak sağlık için gerekli olduğu kadar ağız kokusu içinde önemlidir” dedi.