BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Dünya Kupası heyecanı sürüyor

Dünya Kupası'nda grup maçları bugün İtalya - Kosta Rika, İsviçre - Fransa ve Honduras - Ekvador maçlarıyla devam edecek. Özellikle İtalya- Kosta Rika maçı gruptan çıkma şansını zora sokan İngiltere'yi yakından ilgilendiriyor.

Abone ol

Dünya Kupası'nda grup maçları bugün İtalya - Kosta Rika, İsviçre - Fransa ve Honduras - Ekvador maçlarıyla devam edecek.

D Grubu'nda Türkiye saatiyle 19.00'da başlayacak Kosta Rika maçı öncesi sakat Gianluigi Buffon ve Mattia De Sciglio antrenmanlara başladı. Ancak kadroya girip giremeyecekleri maç saati belli olacak.

Kosta Rika'nın Uruguay karşısındaki 3-1'lik galibiyette çok işlerine yarayan 5-4-1 dizilimiyle sahaya çıkması bekleniyor.

Hücüm hattında yine Joel Campbell'in en önde yer alacağı, Bryan Ruiz'in de sağdan hücuma destek vereceği tahmin ediliyor.

Dün akşam Uruguay'a 2-1 yenilerek gruptan çıkma şansını iyice zora sokan İngiltere'nin de kaderi bu maça bağlı. İngiltere'nin gruptan çıkabilmesi için İtalya'nın Kosta Rika ve İtalya maçlarını kazanması gerekiyor.

Recife kentinde yerel saatle 13.00’te başlayacak maçta sıcaklık ve nem de İtalya'yı kaygılandırıyor.

İsviçre: Favori değiliz

Türkiye saatiyle 22:00'de başlayacak İsviçre- Fransa maçında İsviçre'nin teknik patronu Ottmar Hitzfeld'in Ekvador maçında oyuna sonradan girip 2-1'lik galibiyeti getiren golleri atan Admir Mehmedi ve Haris Seferoviç'i ilk 11'de oynatıp oynatmayacağı merakla bekleniyor.

Admir Mehmedi kanatta Valentin Stocker'in yerini alabilir, ancak Seferoviç'in Josip Drmic'in yerine ilk 11'de başlaması beklenmiyor.

Fransa'da Yoyan Cabaye'nin durumu maç saatinde belli olacak. Cabaye, Patrice Evra ve Paul Pogba kart cezası sınırında.

Maç öncesi İsviçreliler kendilerine pek şans tanımıyor. İsviçre'nin Yardumcu Teknik Direktörü "Biz kesinlikle maçın favorisi değiliz" dedi. Tüm İsviçreli oyuncular da maçtan önce benzer yorumlar yaptı.

Ancak Fransa yine de temkinli. Fransa'nın teknik patronu Didider Decshamps, 3-0 galip geldikleri Hondruras maçından çok daha iyi bir takımla oynayacaklarını söyledi. Deschamps "Daha kararlı oynayacaklar. Honduras karşısındaki gibi olmayacak. Forvet hatları çok daha farklı, özellikle kanatlarda daha çok bireysel yetenekleri var" diye konuştu.

Türkiye saatiyle 01:00'de başlayacak Honduras-Ekvador maçında ise Honduraslı orta saha oyuncusu Wilson Palacios Fransa maçında aldığı kırmızı kart nedeniyle cezalı. Yerine Jorge Claros ya da Oscar Boniek Garcia'nın oynaması bekleniyor.

Ekvador'un ise İsviçre maçındaki kadrosuyla sahaya çıkması öngörülüyor.