BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ağca Ulusalcılar'ı ikiye böldü

Bugüne kadar Avrupa Birliği, Amerikan karşıtlığı gibi konularda aynı çizgide yer alan ulusalcılar Ağca’nın tahliye olmasıyla farklı tavırlar sergiledi.

Abone ol

Tahliye olduktan sonra tekrar cezaevine geri dönen Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca, ulusalcılar arasında çatlağa yol açtı.

Bugüne kadar Avrupa Birliği, Amerikan karşıtlığı gibi konularda aynı çizgide yer alan ulusalcılar Ağca’nın tahliye olmasıyla farklı tavırlar sergiledi. Cumhuriyet Gazetesi, TürkSolu ve Kanal Türk gibi ulusalcı yayın organları Ağca’nın tahliyesine karşı çıkarken bazı ulusalcılar bu grupları ikiyüzlü davranmakla suçladı. Ermeni Konferansı ve Orhan Pamuk’la ilgili girişimleriyle öne çıkan Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu üyesi avukat Kemal Kerinçsiz’e göre bu gruplar, ‘benim suçlum iyi’ anlayışında. Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Genel Başkanı Taner Ünal da asker ve polis öldürenlere karşı aynı tepkinin gösterilmediğine dikkati çekiyor.

Geçtiğimiz eylül ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilmek istenen Ermeni Konferansı’nın iptal edilmesi için girişimlerde bulunan Kerinçsiz, bir savcıyı öldüren Yılmaz Güney’in aftan yararlanmasına sessiz kalındığını hatırlattı. Ağca’nın bir cinayet işlediğini ve bunu herhangi bir devlet görevi sebebiyle yapmadığını anlatan Kerinçsiz, şöyle devam etti: “Ülkücüler bu noktada farklı düşünmüyor. Ama biz fikirleri kişiler bazında mahkum etme zihniyetine karşıyız. Bugün aflardan ‘sağ grup asla istifade etmesin’ diyen bir zihniyet ortaya çıktı. Af yasalarını yazalım, bu yasalardan sadece sol zihniyet istifade etsin. Eski hastalıklar yeniden depreşti. ‘O ülkücü ise bunu tatbik edelim. Asla cezaevinden çıkmasın.’ deniyor. Solcu ise zaten hiçbir problem yok. 227 kişi Cumhurbaşkanı’nın özel affından istifade ettirildi. Özel aftan istifade eden 189 tane PKK’lı var. Bunlar Mehmetçikleri öldürmüş, katliam yapmış. Çoğu müebbet hapse mahkum. Bunlar Ankara’daki Adli Tıp 4. İhtisas Dairesi’nden aldıkları raporlarla salıverildiler. Salıverilen, katliam yapan bu katiller dağa çıktılar. Bunların bir kısmı çatışmada öldürüldü. Bir kısmı cezaevine geri döndü. Cumhurbaşkanı, 4. İhtisas Dairesi’nden gelen raporların sağlıklı olup olmadığını görmüyor mu? Ve bunlara bakmak lazım. Basın, Ağca ve Kırcı’nın affını gördü; ama 189 PKK’lının affına hiç dokunmadı.”

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Genel Başkanı Taner Ünal ise hiçbir vatanseverin Ağca’nın ceza aldığı eylemleri tasvip edemeyeceğine dikkati çekerek, “Medyanın suçsuz günahsız insanların öldürülmesine karşı sergilediği tavır ilk bakışta takdire değer görünmüyor. Ancak neden aynı tavır beşikteki bebeklere kadar gözleri dönmüş bir şekilde hunharca katliam yapan, askerlerimizi, polisimizi dahi acımasızca öldüren onlarca kişinin katili vatan haini PKK’lılara karşı gösterilmiyor? Neden arka arkaya gelen aflarla iki, üç, beş sene yatarak hapisten salıverilen asker ve polis katilleri ellerini kollarını sallayarak gezerken vicdanları sızlamıyor?” dedi.

Kaynak :