BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Orhan Baba: Batsın bu korsan!

İstanbul Emniyeti'nin "Korsan" adlı operasyon çerçevesinde yakaladığı on binlerce CD'yi gören Gencebay isyan etti: "30 yıldır hakkım yeniyor. Batsın bu dünya!".

Abone ol
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, CD, VCD, DVD, kitap ve teyp kasetinden oluşan ürünlerin izinsiz çoğaltılması ve satışının önlenmesine yönelik İstanbul'da 19 ayrı işyeri ve eve operasyon düzenlendiğini, 21 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde konuşan Cerrah, "Korsan" adı verilen operasyon kapsamında, korsan film üretiminde kullanılan 111 milyon 361 bin 500 kartonet, 35 bin 498 korsan film, müzik, program ve oyun CD, VCD, DVD, bu filmlerin çoğaltılmasında kullanılan 10 cihaz, 60 bilgisayar üzerinde montajlı CD ve çeşitli malzemeler ele geçirildiğini kaydetti. 21 kişinin gözaltına alındığı operasyonda yakalanan CD'ler arasında, vizyona yeni giren "Organize İşler," "HababamSınıfı 3.5," "Keloğlan Karaprense Karşı" filmlerin de bulunduğu belirtildi. Operasyonla ilgili bilgi veren Cerrah, "Sanatçı arkadaşlarımız, korsan yayınlar konusunda TBMM'ye giderek yardım istedi. Arkadaşlarımız unutmasın ki, İstanbul Emniyeti bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdürerek korsanlarla mücadele edecektir. Biz, hem İstanbul halkının hem de hakkı yenen sanatçılarımızın hakkını korumak için elimizden gelen bütün mücadeleyi gösteriyoruz. Halkımızdan da bize her konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

'YASAL YOLDAN KAZANIN'
Basın açıklamasına sanatçılar Hakan Peker, Şafak Sezer ve Orhan Gencebay da katıldı. 30 yılı aşkın sanat camiası içinde yer aldığını belirten Gencebay yaptığı açıklamada, "İnsan hakkına saygılı bir sanatçı olarak buişi yapanlara sesleniyorum: Gelin gönül kırmayın. Yaşamınızı yasal yollardan kazanın. 30 yıl içinde hakkı en çok yenen sanatçılardan biriyim. Ama yeter artık. Çok bildik bir şarkımı örnek olarak vermek istiyorum: Daha adil bir dünya için, batsın bu dünya" dedi.

'VERİLEN PARAYA YAZIK'
Kendi oynadığı, "Keloğlan Kara Prens'e Karşı" filminin korsan CD'sinin yapıldığını Cerrah'tan öğrenen komedyen Şafak Sezer ise "Bu işi yapan arkadaşlarımızın çok başarısız olduklarını düşünüyorum. Merak edip aldığım bir korsan DVD'nin içinden rüya yorumları çıktı. Bunlara vereceğiniz parayla sinemaya gidin. Korsanlar azaldıktan sonra sinemaya ilgi artacaktır bence" diye konuştu.

Haber    : Rıdvan TEZEL
Kaynak :